Premijerski sat i poslanička pitanja: Na šta će sve Krivokapić odgovoriti

8

Da li zbog ekspertskog stava ministra pravde Vladimira Leposavića, povodom poznatih dešavanja na prostoru Srebrenice u susjednoj Bosni i Hercegovini od prije dvadeset šest godina, parlamentarna većina 27. saziva Skupštine može računati na naš zajednički rad u 42. Vladi Crne Gore, pitao je u ime Kluba poslanika Demokratski front NSD, DNP, UCG, RP, poslanik i potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić. Pitanje je upućeno predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću, uoči sjednice Premijerskog sata zakazane za srijedu, 28. aprila. Bulajić je kazao i da će obrazloženje dati na samoj sjednici.

I predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović pitao je premijera kada očekuje da će se realizovati njegov predlog za razrješenje ministra pravde, s obzirom na to da ga je uputio 6. aprila a da se to pitanje još nije razmatralo u Skupštini.

U ime Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista-LP, poslanik Dragutin Papović pitao je premijera da li će poštovati član 110 Ustava Crne Gore i prihvatiti činjenicu da je Vladi na čijem je čelu prestao mandat?

Pitanje premijeru uputio je i šef Poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i to da li je Vlada na čijem je čelu Krivokapić odustala od namjere da izmijeni Zakon o registrima prebivališta i boravišta i namjere da izmijeni Odluku o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje državljanstva.

“Inicijativa Vlade da izmijeni zakon i odluku zabrinula je sve dobronamjerne građane, posebno naše državljane koji se nalaze trenutno van Crne Gore. Riječ je dominantno o pripadnicima manje brojnog naroda, koji se iz opravdanih razloga privremeno nalaze van svoje domovine”, obrazložio je Ibrahimović.

Šef Poslaničkog kluba DF-PzP Branko Radulović je premijera pitao da li će Vlada na čijem je čelu podržati inicijativu PzP-a da energetski sektor Crne Gore bude sa nultom emisijom C02 do 2030. godine čime bi, proizvodeći „zelenu energiju”, Crna Gora postala jedna od vodećih država u najznačajnijem projektu transformacije EU, te na tim osnovama i sa te pozicije ostvarila najveće benefite i dinamičan i dugoročan privredni i ekonomski rast i razvoj.

U ime Socijalističke narodne partije, poslanica Danijela Đurović je premijera pitala šta je Vlada uradila po pitanju Prevlake i kako vidi konačno rješenje razgraničenja sa Hrvatskom.

Šef Poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović pitaće da li će i kada Crna Gora zaključiti sporazum sa koncesionarom Univerzal monte, kako bi država od ovog koncesionara preuzela upravljanje nad magistralnim putem Herceg Novi-Trebinje i time prestala obaveza plaćanja putarine na ovom putnom pravcu kako za Novljane, tako i za sve naše goste, a što bi bilo posebno značajno u periodu turističke sezone.

Poslanica „Crno na bijelo” Božena Jelušić pitaće premijera da li je Vlada inicirala izmjene uredbi i drugih akata u skladu sa nadležnostima, kojima se uređuju nadoknade i ostale privilegije funkcionera i koje značajno opterećuju javne finansije, a čijim bi se ograničavanjem ili ukidanjem omogućila pravednija raspodjela tereta krize na sve građane.

Predsjednik SDP-a Raško Konjević je pitao premijera zašto je Vlada odbila predloge zakona SDP-a o smanjenju opterećenja po osnovu rada, kao i o kreiranju garantnih šema za pomoć privredi, te šta je Vlada uradila na kreiranju povoljnijeg biznis ambijenta u uslovima krize i kako komentarišu kritike Američke privredne komore da donose odluke suprotno interesima biznis zajednice i investitora.

8 Comments
 1. Darko komentariše

  Premijer ZK. nije zasluizan te funkcije. I cemu dalja prica. Skinite ga vec jednom. On to nece jer vidi svoj interes i onih za koje radi. Jednostavno nije za narod. Sta se ceka, ko je on? Da je imalo covjek, sam bi se postidio i makao se sa scene. Ali on to nije. Silom ili milom treba ga ukloniti da ga vise niti slusi niti gleda ovaj napaceni narod. Koje ga satane dovedose ovdje?

  6
  2
  1. LipaLipa komentariše

   … Darko, “sunce” jarko, … cega to ima da se stidi premijer, … “vlada” ni pet mjeseci a vec, ga vama (stararoj politici, posebno, dps i df) “puna” kapa, … na dnevnom redu je demontaza, “proekta” milo, detronizacija, … to se ne moze izbjeci, sve idu u tom pravucu, … stara politika (dps. df) sve cini, da zastavi ono sto je neminovno, … svi bi oni da obrisu svoje tragove, ucesce u ovom “proektu”, … naravno nadjeni su i “krivci” za sadasnju situaciju, … kako je to i uobicajeno kad ovakvi “krivci” u pitanju, … “krivi” oni koji, ni lik jeli ni luk mirisali, premijer, Vlada, demokrate, … kao i uvijek, ko zna zasto ovo dobro, …

  2. LipaLipa komentariše

   uupss !, … naravno, aj’ zdravo, “sunce” jarko, …

 2. Darko komentariše

  Volio bih da mu se nikad strva ne vidjelo. Znam da je cio narod uz ovaj komentar. Pih. Mrs.

  2
  2
 3. Darko komentariše

  Ne daj boze da je on bio na Golom otoku, bio bi gori od Kape. Izdajica svoga naroda.

  3
  2
 4. alf komentariše

  Postoji samo jedno pitanjekada ce Krivokapuc podnijeti ostavku i kad se misli hapsiti Ivan Brajovuc i ostali krininalci koji su opljackali Crnu goru ?

 5. Darko komentariše

  Masinista? Da nijesi izmisli nesto novije od prethodika? Ko je bio Oto? Ti samo prdis. Da si baljao studentima, bio bi i sanas tamo. Posao si u politiku o kojoj nemas pojma. Kako ces i biti sjeti se odakle dolazis. Iz CUCA. Danas je 21. vijek. Ti ne mozes parirati mladim koji imaju mozak. Gleda li smo te kada si direktorim drzao cas. Kako si nastupio? kao nistaroba. Oni su to prezvakali. ali ti si ispao nistavan ni da si im nazvao dobro jutro, pa da pocnes razgovor kako to dolici intelektualcu. A ti? Pokazao si ono sto si. sve ali ne za funkciju na koju su te postavili greskom.

  2
  1
 6. Darko komentariše

  Ne interesu je me kojoj partiji pripadaju dikrektori, a me interesuje ko si ti. Nistavilo. Pjandura a uz to sve ono sto ne valja. Oni su te slusali i shvatili su da si nistavan. Ali ako mislis da ovaj moj komentar nije tacan, pitaj glasace. Niko te ne podrzava vise kad si pokazao svoje lice. Pih.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.