20. 10. 2018. - 0:48

FLEŠ

Premijer Marković kreće u ofanzivu: Mijenja zakone da oslabi tužilaštvo, a ojača policiju!

Premijer Duško Marković iniciraće izmjene zakona iz djelokruga bezbjednosnog sektora i na taj način pokušaće da održi uticaj na taj sektor, saznaje Borba. Kroz izmjene određenih zakona, Marković će pokušati da veće ingerencije da policiji, koja je, poslednjih godina, samo uslužna djelatnost tužilaštvu. Upravo, izmjenama pojedinih zakona, Marković ciljano pokušava da oslabi uticaj tužilaštva, koje se i nije previše istaklo u obračunu sa organizovanim kriminalom. Dobar izgovor za ovaj manevar su i obračuni mafijaških klanova, koje tužilaštvo je može da rasvijetli.
Nije isključeno da se u izmjene zakona krene u narednih mjesec dana, a u toku je priprema određenog teksta, koji će, kroz izmjene i dopune, biti proslijeđen Skupštini.
Da se spremaju izmjene zakona potvrdio je i Obrad Mišo Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, inače, jedan od najodanijih saradnika Duška Markovića.
“Ukoliko je neophodno, snažno ćemo podržati donošenje novih, odnosno izmjene i dopune postojećih zakona, kako bi se osnažio rad bezbjednosnog sektora, a borba protiv svih vidova kriminala bila efikasnija“, poručio je Stanišić.
Odbor, na čijem je on čelu, pozvao je Vladu da u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima preduzme sve mjere na jačanju sistema bezbjednosti: kadrovske, tehničke i finansijske čime bi se obezbijedila sigurnost za sve građane u Crnoj Gori.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *