Preko 1.600 inženjera podržalo SPC: Svi zajedno u odbranu svetinja!

0

Iz dana u dan raste broj onih koji pružaju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Potpise podrške dalo je danas više od 1.600 inženjera, a protest protiv Zakona o slobodi veroispovesti izrazili su i prosvetni radnici iz Nikšića.

“Mi dole potpisani, prosvetni radnici Nikšića svesni lične odgovornosti pred izazovima nepravde i diskriminacije nad Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori upućujemo protest prema nametnutom Zakonu o slobodi veroispovesti i pridružujemo se slobodnomislećoj crnogorskoj gospodi“, navodi se u dopisu nikšićkih profesora.

Naveli su da ako reč prosveta u osnovi ima značenje prosvetliti, a obrazovanje ima u osnovi reč obraz (odraz), a kako bismo bili gospoda treba u sebi da nosimo gospoda.

„Hoćemo našu državu Crnu Goru pravu i zdravu, a kako bismo imali i ostavili mladim naraštajima takvu, još jednom apelujemo da se ukine diskriminatorski zakon. Na našim rukama je svaki prst isti i svaki nas jednako boli kada ga povredimo. U našim srcima svi su ljudi braća i kako kaže vladika Rade: „Brat je mio koje vere bio“. Ne delite nas, jer čovek je „cijepac“ rekao je Mehmed Meša Selimović“, navodi se u dopisu nikšićkih prosvetnih radnika.

Potpise podrške Crkvi dalo je i 1607 inženjera, objavljeno je na portalu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.