Preduzetnici iz dijaspore donirali 60 respiratora Crnoj Gori

0

Crnogorski zdravstveni sistem dobio je donaciju od 60 respiratora, vrijednu oko milion dolara, od privrednika našeg porijekla iz dijaspore, koji su izrazili želju da ostanu anonimni.

Zahvaljujući se u ime Ministarstva zdravlja i Vlade, na ovoj značajnoj donaciji, koja je danas stigla u Crnu Goru, državni sekretar dr Borko Bajić istakao je da je ona realizovana zahvaljujući inicijativi grupe privrednika našeg porijekla, u kojoj su posredovali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

– Ova vrlo vrijedna donacija dolazi u pravom trenutku, u vremenu kada se borimo sa korona virusom i kada nam je prijeko potrebno da dodatno ojačamo zdravstveni sistem i sve zdravstvene ustanove, kako bi podjednako imale kapaciteta da se izbore za virusom COVID-19, kazao je dr Bajić.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović naglasila je da donacija 60 respiratora u toku pandemije COVID-19 dovoljno govori koliko je značajna za zdravstveni sistem.

– To je najvažnija vrsta donacije koja nam je u ovom trenutku potrebna i jedini način da tehnički pospješimo sadašnje kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Jedan od osnovinih ciljeva Ministarstva zdravlja je da ujednačimo i tehnički kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i u najmanjoj opštoj bolnici koja postoji na tlu Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajno povećanje broja respiratora koje sada imamo zahvajujući ovoj donaciji, jasno je da će kvalitet zdravstvene zaštite biti značajno unaprijeđen, kazala je dr Radulović.

Današnjem prijemu donacije prisustvovao je i Aleksandar Sekulić generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.