Predstavnici pobjedničkih koalicija: Nikšićani će biti ponosni na novu vlast!

6

Pregovori između predstavnika koalicija koje su pobijedile na izborima u Nikšiću uvode se u završnu fazu. Prva konstitutivna sjednica novog saziva lokalnog parlamenta biće održana 7. maja.

Marko Kovačević, nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića kazao je da oni spremno dočekuju konstitutivnu sjednicu lokalnog parlamenta.

“Sve se odvija u najboljem redu i na zadovoljstvo građana Nikšića i onoga što je bila njihova izborna volja na izborima 14. marta. Mi ćemo dati jedan pravi primjer kako lokalna vlast treba da se formira a nakon toga i kako treba da funkcioniše u periodu koji je pred nama”, kazao je Kovačević.

Upitan za raspodjelu kadrovskih rješenja za pozicije predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine, Kovačević je kazao da ti dogovori i dalje traju.

“Mi svi zajedno tražimo najbolja rješenja i mislim da ćemo ta rješenja i dobiti. Sve će biti poznato na konstitutivnoj sjednici. Mislim da ćemo na kraju svi zajedno imati velikog razloga za zadovoljstvo”, naglasio je Kovačević.

Kovačević je kazao da će nova vlast u Nikšiću biti otvorena i prema opoziciji.

“Ovo je za njih neka nova, nesvakidašnja situacija. Trudićemo se da od njih napravimo konstruktivnu opoziciju a od njihove dobre volje zavisi da li će to biti tako ili ne. Većina onih koji su odgovorni za ovakvo stanje u Nikšiću neće biti u odborničkim klupama, pa ćemo vidjeti šta ti ljudi imaju da ponude. Mi nećemo biti zatvoreni za njihove predloge kao što su oni bili za naše. Ono što bude dobro za grad Nikšić mi čemo se truditi da implementiramo, ma od koga dolazilo”, kazao je Kovačević.

Nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića rekao će jedan od prvih koraka nove vlasti biti revizija stanja u opštini.

“Moramo da vidimo sa čime se suočavamo kada dođemo na vlast. Stanje nije dobro ali mi nećemo tražiti krivce ali da bi mogli da krenemo naprijed neophodno je da utvrdimo trenutno stanje. Mislim da ćemo nakon četiri godine imati čime da se pohvalimo”, zaključio je Kovačević.

Potpredsjednik Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković kazao je da će izborna volja građana u Nikšiću u potpunosti biti ispoštovana.

“Pregovori teku u jednoj izuzetno lijepoj atmosferi. Težimo tom cjelovitom dogovoru kako ne bismo došli u situaciju koju smo imali u nekim opštinama gdje smo na početku dogovorili neke stvari a onda došli u problem da ne možemo da dogovorimo ostatak.  Prema tome cjelovit dogovor je najbolje rješenje i mi na njemu radimo posvećeno i sigurno ćemo biti spremni za konstitutivnu sjednicu”, rekao je Vuković.

On je istakao da će među prvim koracima nove vlasti biti odlučna borba protiv kriminala i korupcije.

“Kao što smo u cijeloj izbornoj kampanji najavljivali slijedi nam borba protiv kriminala i korupcije i nezakonitosti koje smo gledali u prethodnim godinama u opštini Nikšić”, istakao je Vuković.

Mirko Pavićević, član GP URA zahvalio se kolegama na pozivu da budu dio lokalne vlasti u Nikšiću.

“Zadovoljstvo je istaći da dogovori protiču u jednoj veoma fer i korektnoj priči i prijateljskom tonu. Ono što je naša priča jeste da pomognemo novoj lokalnoj vlasti da Nikšić konačno krene jednim pravim putem i da sve stvari koje je Demokratska partija socijalista prethodnih godina radila izađu na vidjelo kako bi građani Nikšića znali koga su birali da ih pretstavlja u proteklih 30 godina. Siguran sam da će nova vlast raditi sve da Nikšić ide nekim boljim stopama nego što je to bio slučaj u proteklom vremenu”, kazao je Pavićević.

(Onogošt)

6 Comments
 1. Ivi komentariše

  Ovaj je momak odličan. A koliko su Demokrate zinule vidjećemo. Onome nema ni sna ni počinka, svu je kampanju gradio na Branovo ubistvo je li, sa Spaićem i Krivokapić em koji su ih finansijski pomogli.

  11
  4
 2. Vasoje komentariše

  Marko, marko, duvaš od početka, pred nama je?

  2
  9
 3. darko komentariše

  Bravo! Podrška za pošten dogovor.

  13
  2
 4. Milica komentariše

  Posao vam je znatno olaksan, nakon DPS-a, bit cemo ponosni i na crnog djavola.

  2
  3
 5. Vasoje komentariše

  Jel ovo momče ima istetoviranu kokardu na guzicu?

  1. Stara Crna Gora komentariše

   Pogledaj…momče.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.