Predrag Kalezić, politički analitičar za Televiziju A1: Trijumvirat Đukanović, Brajović, Konjević nema potencijal da uspije (VIDEO)

4

Apsolutno je neprihvatljivo da Milo Đukanović bude na čelu suverenističke grupacije u Crnoj Gori, jer patriotska i suverenistička ideja nikada nije iskreno bila ideja koja je stanovala u programima Đukanovićevog DPS-a. Ovo kažem sa pozicije izvornog crnogorskog suvereniste koji je vaspitavan i izgrađen kao ličnost u duhu crnogorske tradicije i početkom devedesetih podržavao sam Liberalni savez Crne Gore. To je učestvujući u emisiji Patriotske igre na Televiziji A1 rekao politički analitičar Predrag Kalezić.

Kalezić tvrdi da politički trijumvirat koji se pokušava uspostaviti na čelu suverenističke grupacije, a koji čine Đukanović, Brajović i Konjević nema potencijal da uspije i osnaži svoju grupaciju u crnogorskoj politici. Oni ne mogu predvoditi crnogorski blok i zato očekujem korake i inicijative za formiranje novih opcija na toj strani spektra, rekao je Kalezić.

Afera funkcionerskih stanova je otužna slika bivšeg režima

Kalezić kaže da je DPS koristio namještenja svojih funkcionera u svrhu ostvarenja njihovih ličnih interesa i da pristojan čovjek takvu praksu ne razumije. On je u emisiji pokazao dokument koji je poslužio kao osnova za legalizaciju raspodjele nekretnina, a koji mu je dostavio jedan iskreni crnogorski patriota. Riječ je o Zakon o održavanju stambenih zgrada preko kojeg je nađen zakonski osnov za raspodjelu stanova.

Kalezić je saglasan da se u slučaju funkcionerskih stanova radi o pokušaju ozakonjenja otimačine i da je to slučaj klasične zloupotrebe državnih resursa.

Krivokapić nije bio pravi izbor za poziciju predsjednika Vlade

Teško je odrediti rok trajanja Krivokapićeve Vlade, ali se sa sigurnošću može reći da je ta Vlada u stalnoj defanzivi, saopštio je Kalezić. Za pet mjeseci Vlada nije dala očekivane rezultate, ona još uvijek nema poluge vladanja u svojim rukama.

Kalezić misli da je velikom broju građana jasno da Krivokapić nema taj politički habitus da bi mogao da vodi Vladu. On tvrdi da Zdravku Krivokapiću fali političkog znanja, odlučnosti, pronicljivosti, mudrosti i socijalne inteligencije na kraju krajeva.

Težinu okova Vlade na sebe je preuzeo Dritan Abazović

Kalezić smatra da svojim djelovanjem Dritan Abazović pokazuje da ima i političkog šarma, mudrosti i političke hrabrosti. Abazović prihvata ne sebe najškakljivije stvari i sposoban je da napravi iskorak. Za Crnu Goru bi bio dobar iskorak da Abazović bude biran i za predsjednika Vlade.

Odnosi između Crne Gore i Srbije

Upitan o stanju odnosa između Crne Gore i Srbije, Kalezić kaže da su odnosi između građana dvije države tradicionalno dobri, ali da ni u novim okolnostima posle 30. avgusta politički odnosi nijesu popravljeni. Na konstataciju da je za tri decenije Đukanović ispratio mnoge srpske predsjednike i da je možda stiglo vrijeme da jedan srpski predsjednik isprati Đukanovića u političku penziju, Kalezić je rekao da je za njega ključno to što je probuđeni crnogorski građanin na izborima razvlastio DPS Mila Đukanovića.

4 Comments
 1. Migo komentariše

  Ljubimo te ja i Galjo….

 2. Srdjan Loncar komentariše

  {“Kalezić misli da je velikom broju građana jasno da Krivokapić nema taj politički habitus da bi mogao da vodi Vladu. On tvrdi da Zdravku Krivokapiću fali političkog znanja, odlučnosti, pronicljivosti, mudrosti i socijalne inteligencije na kraju krajeva.”}

  Kalezic ima srce na pravom mestu, ali mu je promakao glavni Krivokapicev problem: NEDOSTATAK DIGNITETA-CHASTI-POZNATOG CRNOGORSKOG OBRAZA. Upravo zbog toga, on i Milo se dosta dobro – SLAZU! Poznato je da ptice slicnog perja, lete zajedno u jatu. Kazu da je u proslosti i glasao za Mila. U svakom slucaju, treba ispitati Zdravkove stanove, kako se bio “uhljebio” u Milovom Hobotnica rezimu. U svakom slucaju, nije bio nikakav buntovnik, protiv Hobotnice.
  .
  .
  .
  Kad se prvo pojavio na sceni, pred same zadnje izbore, on se nametnuo kao PhD, Prof na faksu, koji je osnovao NGO da pomaze SPC pruzanjem pravnichke i svake druge podrske da se spase nase svetinje od Hobotnice. Leposavic je bio njegova udarna pravnicka pesnica. Zamisli!! Svi smo bili odusevljeni tom njegovom idejom. Mozak CG, stavljen u sluzbu zastite nasih svetinja! Wow! I sad ubrzajte film u danasnje vreme: Taj isti SKOT, i dalje – nikako ne odustaje od njegove bruke (koju su mu nametnuli Veliko-Albanac Dritan-Ambasade “MZ”-“Vijesti”/Sorosh)!!! !!!
  .
  .
  .
  Mozete li da zamislite da je on chak prvo chestitao Leposavicu na sjajnom, UMERENOM, DIPLOMATSKOM odgovoru, koji je Leposavic javno izrekao o navodnom genocidu, kako su uistinu ICJ & ICTY presudili, a sa chime ne moze da se SLOZI NIJEDAN NEZAVISTAN-SLOBODNO MISLECI CHOVEK NA SVETU (Broj masakriranih, neduznih zrtava, koji varira od 2000 prema istrazi RS do 8000 prema BHF, je relativno mali za vekovnu definiciju genocida, NIJE BILO NAMERE o istrebljenju Boshnjachkog naroda, bez chega nema definicije genocida i NIJEDNA ZENA, NIJEDNO DETE MLADJE OD RATNOG UZRASTA OD 16 GODINA, NITI IJEDAN STARAC STARIJI OD 65 GODINA NISU BILI UBIJENI). Posto je Zdravko cestitao Leposavicu na dobrom javnom odgovoru, otisao je u Ambasadu i vratio se sa PROGLASOM DA TRAZI OSTAVKU LEPOSAVICA , bez sekund konsultacije sa liderima stranaka u Skupstini. Hteo je idiot da ih stavi PRED SVRSEN CHIN. On nije glup, ima top formalno obrazovanje, jedino preostaje da je bio sateran u SLEPU ULICU, iz koje nije imao kud.

  Da sam ja bio na njegovom mestu, izasao bih pred svoj narod i kao i uvek – rekao im istinu: Saterali su me u slepu ulicu. Jedini izlaz mi je da izvrsim samoubistvo ili da podnesem ostavku. Ja da budem kao Milo-Lopov , ne mogu – podnosim ostavku. Zaista mi je zao. Hvala vam na dosadasnjoj podrsci!!

  Umesto toga ovaj skot izlazi pred Skupstinu, znajuci unapred da DF, Demokrate, SNP, Ujedinjena CG, Prava CG, Demos… Svi oni nisu “Pozitivna” ili “SD” ili “SDP” ili “Liberali”… Sve navedene partije imaju CRNOGORSKI OBRAZ – izacice i reci da NECE SA MILOM-LOPOVOM DA RUSE LEPOSAVICA ZA (verovali ili ne) IZGOVORENU RECH, koju 80% Crnogoraca – Srba stalno izgovara!!!

  To je najveci Krivokapicev problem: LJAGA, koju ne vidim kako moze da opere i da nastavi da vodi one super-pametne, cestite ljude-ministre.

  A sto se tice Veliko-Dritana da bude novi PM CG, Kalezicu, tu si ga konacno, da ne kazem shta!

  Veliko-Albanac Dritan moze da bude odlican PM u njegovoj “Nezavisnoj Kosovi” ili Severnoj Makedoniji, ali u CG on ce biti Premijer ili Predsednik CG, jedino u vremenu, kad Cheda, Chanak, Vuk Drashkovic, Milicka, Kandicka i sl. dodju na chelo Srbije. A to vam znachi: NI U SNU.

  20
  1
 3. Vasoje komentariše

  No ćemo tebe telesino na čelo CG, koji debos jbte, krelac dibidus

  2
  5
 4. Srdjan Loncar komentariše

  Hahaha hahahaha “No ćemo tebe telesino na čelo CG, koji debos jbte, krelac dibidus” !!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.