Pravda opet izigrana: Prave dilove sa Tužilaštvom da zataškaju aferu u MUP-u!

3

Iz izvora bliskih MUP-u i UP saznajemo da tenderski lobi, koji je sproveo sada već javno okarakterisano kao korupcionašku aferu „Granica“, pokušava svoje znanje o dešavanjima da valorizuje kroz „dilove ispod stola“ o priznanju krivice sa Tužilaštvom, dok potpuno nezaštićeno ostavljaju osobe koje su tuđom voljom bile postavljene da budu imena u komisiji.

Podsjećamo, nakon saslušanja u policiji uhapšeni su članovi Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjana Drobnjak, Vojin Rondović i Zoran Milić, članovi Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojana Lučić, Ivan Glomazić, Jurica Žarković i Zoran Lasica.

Lisice na ruke stavili su im inspektori Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva.

Kako navodi naš izvor, dvoje ljudi su potpuno nevini u svemu tome, a to su Bojana Lučić i Ivan Glomazić. Naš izvor nagovještava da ih može biti i više nevinih, ali da je proces dokazivanja krivice u toku, pa sa sigurnošću samo navodi ova dva imena.

Naime, pomenuti su bi u potpunom neznanju o radu komisije, a stavljeni su baš iz razloga što im oblast ekspertize nema nikakve povezanosti sa tenderima i procesima nabavke. Takođe, saznajemo, da su oni nekoliko puta tražili da izađu iz komisije, ali im to nije dozvoljeno.

Reagovanje i traženje mogućnosti da se čuje glas i nekoga ko ne želi da pravi štetne dilove, a na kraju ni ne zna ništa o dešavanjima, naš izvor je bio prinuđen da izađe u javnost sa ovim informacijama.

„Ova odluka o probijanju tišine nije laka, ali ne mogu da trpim da nevini bivaju žrtve onih koji moraju da odgovaraju za milionske pronevjere“, poruka je našeg izvora.

Podsjećamo, šefica SIT-a Tanja Drobnjak nije prvi put predmet interesovanja medija, jer je na rotaciji sa bivšom načelnicom Natašom Starovlah prije 10 godina bila akter slične afere kada je firma iz Podgorice dva puta naplatila isti posao, pa nakon toga na sudu dobila visinu još jednog enormnog honorara – jer su obije načelnice pokušale da „svojim ekspertima“ završe programska rješenja.

Izvor: IN4S

3 Comments
 1. Ivi komentariše

  Pa naravno. Zato su SNP MILAČIĆ DEMOKRATE, glasale da Kata ostane tj.povukli su raspravu u Skupštini.

  12
 2. Kontra revolucija komentariše

  Gde je Abaz, da se malo u javnosti pohvali na svoj rad ?.
  Uspešan je, kako ne, odelo, frizura i šminka mu uvek u redu , bitno je to u “bezbjednosnom sektoru” !.

  10
 3. MiskoMisko komentariše

  Ja ovog Glomazića znam i sto posto sam siguran da nema nikakve krivice. Godinu prije svega ovoga je odradio pripravnički i verovatno su ga gurnuli da iza njegovoga imena sakriju lopovluk. Koliko znam, ta vsta uređaja mu ni po struci ne pripada. On kao početnik nije mogao tako lako da odbije obavezu i na kraju je najebao.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.