Prava podnijela krivičnu prijavu protiv Đukanovića zbog izazivanja nereda i panike!

0

Politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, kao i izazivanja panike i nereda.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je Đukanović kao Predsjednik države podsticao na mržnju i diskriminaciju prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko-primorske koji posjećuju litije, pozivajući javno narod Crne Gore da ne bude dio, kako on kaže, „Ludačkog pokreta“. Đukanović je navedeno učinio koristeći svoj službeni položaj Predsjednika države.

Đukanović je ostvario obilježje krivičnog djela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz člana 370 stav 4 stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, govoreći na javnom skupu, 28.01.2020., da može doći do nereda, nasilja nad vjernicima Srpske pravoslavne crkve i građanima Crne Gore koji se osjećaju kao Srbi.

Istog dana, na sjednici Opštinskog odbora DPS-a u Tivtu, Đukanović je javno, obraćajući se prisutnima i medijima, u svojstvu Predsjednika Crne Gore izjavio: „Niti može biti velike Srbije, niti velike Albanije, može biti samo velike tragedije“. Kako je navedena tvrdnja izrečena javno od strane Predsjednika države podobna da izazove paniku, Đukanović je ostvario obilježje krivičnog djela Izazivanje panike i nereda iz člana 398 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Svjedoci smo da se ovih dana vrši velika tortura nad građanima Crne Gore, među kojima je i veliki broj djece, koji su hapšeni zbog statusa na društvenim mrežama, oslikavanja crnogorske trobojke, a najčešće i bez ikakvog povoda, sa druge strane imamo odgovorno lice u državi, Predsjednika države koji javno iznosi prijetnje i izaziva paniku, zastrašujući na taj način vjerni narod koji putem mirnih i dostojanstvenih protesta brani svoje svetinje, te stoga pozivano nadležne institucije da pod hitno reaguju i da protiv Mila Đukanovića pokrenu u ovom postupku izviđaj i krivični postupak zbog navedenih krivičnih djela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.