Pozadina „istraživanja“ MANS-a, Vijesti i DAN-a: Združeni napad na Vučića, da se spriječi ulazak srpskih kompanija i smanji kineski uticaj u Crnoj Gori!

7

Otvaranje „afere“, u kooprodukciji srpsko-crnogorskih „opozicionih“ medija i NVO MANS, u kojoj se u negativnom kontekstu pominje sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, samo je prvi u nizu projekata, koji će imati za cilj napade na Srbiju i njene čelne ljude, otkriva Borba.

Pozadina napada, u kojima se crnogorska vlast vješto skriva, a za koju drugi odrađuju prljavi posao, je ekonomske prirode, tačnije, spinovano istraživanje ima za cilj pokušaj da se kriminalizacijom rukovodstva Srbije osujete neki ekonomski potezi koje Srbija namjerava da povuče u narednom periodu, a koji se tiču Crne Gore. Naravno, kako se bude bližila predizborna kampanja u Crnoj Gori, tako će „istraživanja“ nicati na sve strane, a glavni akter u njima će biti, lako je pogoditi-Srbija.

Samo za naivne je indikativno da se navodno „istraživanje“ o ratu klanova, u koje je uguran sin predsjednika Srbije, bez ijednog dokaza, pojavilo nakon  što je postalo izvjesno da će srpske firme, sa svojim kapitalom,  krenuti u kupovinu nekih crnogorskih kompanija. Postalo je jasno, da nakon krize koja je izazvana korona virusom, jedina netaknuta ekonomija u okruženju je ostala srpska, koja nagovještava ekspanziju u narednom periodu. Zato je plan, da se na sve načine osujeti Srbija, kroz razne vrste kriminalizacije, naročito medijske, da uđe na velika vrata u Crnu Goru, tačnije, da se vrati kroz učešće u kupovini ili preuzimanju određenih kompanija u Crnoj Gori, koje će se gotovo izvjesno naći na prodaji.

Bliskost Srbije i Kine, tačnije veze te dvije države koje postaju sve jače, kao i problemi koje Crna Gora ima sa Kinom, odnosno, njihovom kompanijom koja radio dio auto-puta, dodatni su teg o vratu crnogorskog rukovodstva. Strah od kineskog sve većeg uticaja u regionu, koji prijeti da se prelije u Crnu Goru, i to preko, za crnogorske vlastodršce, mrske Srbije, dodatno pali alarme kod spavača crnogorskog režima u medijskom i NVO sektoru. Gotovo je izvjesno da će Kina, ako već nije ušla, ući u Crnu Goru na velika vrata, i to zahvaljujući, projektu dijela auto-puta, koji je samo ulaznica za tu državu, koja želi sve veće prisustvo na ovom dijelu Balkana. Isto tako, gotovo izvjesni su problemi koje Crna Gora ima sa kineskom kompanijom, koja svjesno ili ne, vrijeme će pokazati, kasni sa projektom, kako bi se probili rokovi za naplatu, a bojati se da kapitala za naplatu ima sve manje i manje.  Srbija, sada gotovo izvjesno jedini strateški partner Kine na Balkanu, namjerava da potpuno preuzme, opravdano, ulogu lidera na Balkanu, tako što će ojačati svoju ekonomiju, ali i ući u korporacijske aranžmane, što sa kineskim što sa drugim kompanijama, koji znače kupovinu preduzeća u okruženju, pa i Crnoj Gori. Na taj način, Srbija postaje ekonomski gospodar Balkana, što znači da se na velika vrata vraća u Crnu Goru, ali to očigledno ni režimu, ni mnogima drugima oko režima, ne odgovara.

Jer, gle čuda, u čuvenom istraživanju MANS-a i medijskih poslenika Druge familije, gotovo da nema riječi o sprezi kriminala, „kavačkog“ i „škaljarskog“ klana, sa djelovima vlasti u Crnoj Gori. Da budemo konkretni, svjedoci smo da je policijski funkcioner iz Kotora uhapšen zbog veza sa klanovima, ali o tome u ovom“istraživanju“, nema elaboracije. Sve se gura pod tepih, osim fotografije sina predsjednika Srbije na nekoj žurci ili proslavi sa nekim likom, koga ti mediji, a ne policija ili tužilaštvo dovode u vezu, indirektnu, sa nekim klanom. Tom logikom, kada bi se danas pojavila fotografija, koja zaista i postoji, nekih  opozicionih medijskih perjanica sa optuženim i osuđenim licem koje se dovodi u vezu sa ubistvom vlasnika tog medija, da li bi to značilo da je i ta osoba sa fotografije pripadnik kriminalne organizacije, jer je na slici sa optuženim za ubistvo? Ako ćemo da se držimo tih aržina, onda se i u tom slučaju mora staviti znak jednokasti između tog nekad opozicionog medija i optuženog za ubistvo vlasnika tog medija.

Cilj „istraživanja“ je bio jasan, da se silu na sramotu, u paket ugura Srbija, da se kriminalizuje tamošnja vlast i sve to da se dovede u direktnu vezu sa predsjednikom Srbije. Zato je jasno, da iza napada na Srbiju, ne stoje režimski mediji u Crnoj Gori, koji su se povukli na rezervne položaje, već prljav posao obavlja pješadija Druge familije. Da se Vlasi ne dosjete, vlast u Crnoj Gori vješto stoji po strani, direktno se ne miješa se, povukli su i svoju medijsku konjanicu iz ovog juriša, a brisani prostor su prepustili drugima da se dokazuju. I to onima koji imaju mnogo putera na glavi, a koje upravo ta vlast godinama drži u šaci!

Zato je potpuno jasno, svi ovi napadi na Srbiju su zbog bojazni da se Srbija vraća u ekonomskom smislu, na velika vrata u Crnu Goru. Pa je prirodan refleks vlasti u Crnoj Gori i njihovih poslušnika, da pokušaju da osujete taj, potpuno legalan, plan Srbije. Cilj je jasan, nijesu mediji i NVO koja je radila pomenuto istraživanja precrkli za borbom protiv kriminala, nego ih okuplja mržnja prema Srbiji, ali izgleda i prema srpskim parama i kineskim sve većim uticajem!

Rezime je jednostavan. Ne napadaju “istraživači” iz Crne Gore Vučića zbog kriminala, nego im smeta da Srbija postane glavni faktor i lider na Balkanu, i strateški partner Kine!

 

7 Comments
 1. Stepa komentariše

  Dobar tekst.Ali ne razumem zasto se brani Vucic?!On i Milo su drugovi,ortaci,braca.Vucic je isto to sto je Milo u Crnoj gori.Jedina je razlika sto je Vucic jos gori od Mila!

  1. Miko komentariše

   I meni je sve jasno ,ali nije mi jasno sto Borba velica Vucica Milovog brata po svemu. Jos je tip patetican, teatralan, jednom rijecju 3.14.
   Umjesto da se i vi bavite istrazivackim novinarstvom koje rskrinkava veze izmedju Vucica i Mila, kriminalca i kriminalca, vi kao nesto stitite Vucka od ovih nepomenika gore.

  2. Marko Polo komentariše

   Po tom pitanju se može primijetiti zaokret uređivačke politike Borbe i In4s. U početku su bili rezervisani i neodređeni u pogledu na politiku Vučića. Uoči Nove godine prave nevjerovatan zaokret. Postaju glasniji u odbrani lika i djela Vučića od Kurira ili Informera.

  3. Q komentariše

   Pricas gluposti,standardni nacin u Crnoj gori kad nema argumenata.Vucic nema veze sa milom.

 2. Kafanski filozorf komentariše

  Sto ce doci, doci ce !.
  Mogu se koprcati koliko hocu , nista ne pomaze!.
  Unistili Crnu Goru a sad ne biraju sredstva sve da zataskaju i sakriju!.
  Djukanovicu i ostale fukare , pakujte kofere za Spuz !.

 3. Q komentariše

  Vidim nakon teksta su se prvo javili navodno zabrinuti za Cg gdje bez ikakvog dokaza izjefnacuju Vucica i mila .

 4. Baja_California komentariše

  Niko nije odusevljen Vucicem ali trenutno nema bolji u Srbiju, barem je uradio nesto od puteva, ojacao vojsku, sve u svemu drzava je mnogo jaca nego prije, otvorio 150 fabrika da radi narod…Ovaj odje djaolju, sve pozatvarali i popljackali, sad jesu li drugovi to je druga prica, sve su to politicke igre ka u svaku zemlju…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.