Potvrđeno pisanje Borbe za slučaj Carine: Tri saradnika Miomira Mugoše odgovaraju za milionske pronevjere

0

Specijalno državno tužilaštvo proširiće optužnicu u slučaju Carine na Dragana Đukića, Nadu Stanišić i Dragana Kruščića, bivše saradnike nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše. Na ovaj način potvrđeno je pisanje Borbe, koja je još 02. jula objavila da će doći do proširenja istrage u ovom predmetu. Đukić, Stanišić i Kruščić nijesu uspjeli da postignu sporazumno priznanje krivice.
Mugoši se stavlja na teret da je kao gradonačelnik Glavnog grada iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju Carine, čime je oštetio gradski budžet za sedam miliona evra. Na početku suđenja Mugoša je odbacio optužbe da je ustupanjem gradsko građevinskog zemljišta firmi Carine oštetio budžet Glavnog grada za preko 6,7 miliona evra.
On je naveo da kao gradonačelnik nije donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe.
Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine, u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.