Potraga za Leonom Drešajem: Skrivaju ga jataci u Albaniji!

0

Leon Drešaj se skriva u Albaniji, a u tome mu pomažu njegovi jataci, saznanja su do kojih je došla policija Crne Gore. On je u bjekstvu od početka juna, kada je u Tuzima, kako se sumnja, ranio Franja Nikolića (37).

Policija je došla do operativnih podataka o mjestu gdje se Drešaj skriva i o tome su obavijestili kolege u Albaniji.

Svađa između Drešaja i Nikolića, rezultirala je pucnjavom. Sumnja se da su u oitanju nerasčišćeni računi.

Drešaj je od ranije poznat policiji, a vodi se kao bezbjednosno interesantno lice.

Ko je Leon Drešaj

Prošle godine, u sklopu kontrole bezbjednosno interesantnih lica, službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su pretrese objekata koje koriste Mehmed Đoković (61), Zef (67) i Lindon Camaj (39) i Kristijan (23), Leon (46) i Viktor Drešaj (50).

Tokom pretresa tih lokacija, policajci su pronašli i oduzeli 176.740 eura i 1.000 dolara, pet komada oružja – dva pištolja i tri puške, 326 metaka u ilegalnom posjedu, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka.

Od Viktora Drešaja oduzeto je 176.740 evra i 1.000 dolara, kao i aparat za brojanje novca, bankarska dokumentacija i disk za snimanje podataka.

Braća Leon i Viktor Drešaj su privođeni više puta. Oni su u avgustu 2006. uhapšeni na granici sa Albanijom. Tada je u njihovom posjedu pronađeno šest kilograma kokaina i 50 kilograma marihuane. Braća Drešaj su, kako je istraga pokazala, tada zapravo nadgledali primopredaju droge među kuririma u selu Drešaj kod podgoričkog naselja Tuzi. U pretresu kuće Drešajevih nađeno je više od 20 kilograma marihuane, kao i izvjesna količina heroina, a vještačenjem je potvrđeno da je riječ o drogi velike čistoće. Takođe, saslušavani su u istragama i o brojnim teškim krivičnim djelima, kao i o ubistvu Duška Jovanovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.