Potpisan sporazum: “Program za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima”

0

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović i izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević potpisali su danas Sporazuma o saradnji sa ciljem implementacije “Programa za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima”.

Ovaj značajan iskorak predstavlja snažnu inicijativu u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju emisije ugljenika u našoj zajednici.

Cilj implementacije Programa, kao instrumenta finansijskih podsticaja je uvođenje novih tehnologija u sektoru domaćinstava, koje će doprinijeti unapređenju energetske efikasnosti i povećanom korišćenju dostupnih i obnovljivih izvora energije, te rezultirati smanjenjem potrošnje energije, nižim troškovima i unapređenju komfora u stambenim objektima.

“Sporazum je rezultat partnerske saradnje, čiji je cilj da se podstakne svijest o važnosti energetske efikasnosti i pruži podrška građanima u smanjenju njihovih energetskih troškova. Program će pružiti domaćinstvima pristup resursima, alatima i subvencijama kako bi unaprijedili energetsku efikasnost svojih domova, što će rezultirati dugoročnim ekonomskim i ekološkim koristima”, istakao je Mujović.

Boljević se na to nadovezao:

„Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja ključni korak ka stvaranju energetski efikasnije i održivije zajednice, vjerujemo da će zajednički napori svih partnera doprinijeti stvaranju boljeg okruženja za sve nas, dok istovremeno smanjujemo naš ekološki otisak i štedimo novac na računima za energiju“, izjavio je Boljević.

Pozvali su građane da iskoriste mogućnosti koje pruža Program.

Ministarstvo energetike i rudarstva i Eko-fond obezbijediće sve neophodne uslove kako bi osigurali uspješnu realizaciju svih aktivnosti, koje se tiču saradnje na implementaciji Programa vrijednog 8.800.000 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.