Potpisan Sporazum o rekonstrukciji škole i vrtića na Cetinju

0

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonica Cetinje potpisali su Sporazum o saradnji na realizaciji zajedničkih projekta koji predstavlja značajan korak ka unapređenju obrazovne infrastrukture na Cetinju.

Sporazum su potpisali ministarka Anđela Jakšić Stojanović i gradonačelnik Nikola Đurašković.

Sporazumom je, kako su istakli, predviđena sveobuhvatna rekonstrukcija objekta škole i dogradnja sale za fizičko vaspitanje u okviru JU OŠ „Lovćenski partizanski odred”, kao i uređenje školskog dvorišta radi stvaranja sigurnog i inspirativnog okruženja za učenike.

Pored toga, Sporazum obuhvata i adaptaciju krova na objektu dječijeg vrtića JPU „Zagorka Ivanović“ i adaptaciju sistema grijanja, čime se stvaraju optimalni uslovi za boravak najmlađih.

„Ova inicijativa na najbolji način predstavlja posvećenost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonice Cetinje zajedničkom unapređenju obrazovnog procesa na svim nivoima. Radujemo se što ćemo zajedničkim naporima ostvariti ciljeve ovog Sporazuma i tako doprineti boljem kvalitetu života svih građana Prijestonice Cetinje“, navode u saopštenju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.