Potpisan sporazum “Da svako ima”: Zajedno do promjena

0

U Bijelom Polju danas je potpisan sporazum “Da svako ima“, koji predviđa saradnju Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije, SNP-a i kluba nezvisnih poslanika. Cilj sporazuma je zajedničko djelovanje radi smjene režima DPS-a. Sporazum su potpisali Goran Danilović (UCG), Vladimir Joković (SNP), Janko Vučinić ( RP) i Aleksandar Damjanović (Klub nezavisnih poslanika).

Nakon potpisivanja čelnici stranaka su se obratili skupu i saopštili da vjeru da će zajedničkim radom uspjeti da promjene režim koji 30 godina vlada Crnom Gorom. Naglasili su da njihovo zajedništvo nije upućeno protiv ostalih opozicionih subjekata već protiv odnarođenog režima.

„Usamljeno smo predlagali Vladu državnog jedinstva godinu dana. Podsjećali smo kolege u opoziciji na neophodnost naše saradnje. Ujedinjena Crna Gora danas sa ponosom može reći da su i ostale opozicione kolege napokon prihvatile naš predlog modela djelovanja. Tehnička, prelazna, Vlada građanskog jedinstva, kako god je zvali, ima našu podršku, jer je to jedini način da obezbijedimo slobodne i fer izbore. Kolege iz SNP, kao i kolege iz Posebnog kluba poslanika: Radnička partija i nezavisni poslanici, prihvatili su da zajednički učinimo ponudu crnogorskoj javnosti ozbiljnim programom i kvalitetnim sadržajem”, poručio je Danilović.

Vladimir Joković, predsjednik, naglasio je da potpisivanje sporazuma između Ujedinjene Crne Gore, Radničke partije i SNP-a nije upereno protiv bilo koga iz opozicije, ali da će novi savez „Da svako ima“ mijenjati Crnu Goru.

-Ovaj savez nije uperen protiv bilo koga iz opozicije. Mi ne želimo da od bilo koje opozicione partije da uzimamo glasove niti da bilo kome nanosimo štetu. Mi smo spremni da potpišemo ovaj sporazum, jer on je osnova za političko djelovanje kopje nas očekuje. Radićemo na objedinjavanju naših opštinskih odbora i aktiviraćemo sve što imamo u stranci. SNP će biti nosioc ove politike i mi ćemo biti zaštićeni, jer u svakom trenutku, a nadam se da nećemo, moći ćemo da izađemo iz ovog sporazuma. Mi imamo adrese koje blagonaklo gledaju na ovaj naš savez. Možda neko misli da je ovo prerano, ali ovo nije predizborni savez iako je moguće da preraste u to. Nadam se da će ovo biti snaga koja će mijenjati Crnu Goru. Naših protesta biće ukupno četiri i planirali smo ih širom Crne Gore, rekao je Joković.

(Tekst i foto: IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.