Potpisan Memorandume o saradnji između Eko-fonda, Prijestonice Cetinje i Turistička organizacija grada

0

Eko-fond, Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice potpisali su danas Memorandume o saradnji u vezi realizacije zajedničkih projekata i aktivnosti koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života, zaštite životne sredine i energetske efikasnosti.

Prisutni su iskazali zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma i istakli uvjerenje da će se njime umnogome olakšati sprovođenje budućih zajedničkih aktivnosti.

Direktor Eko-fonda Draško Boljević izrazio je spremnost i inicijativu na polju buduće saradnje sa Prijestonicom i Turističkom organizacijom, te pozvao na aktivnije uključivanje kada su u pitanju javni konkursi koje Eko-fond raspisuje.

„Smatram da naša saradnja mora biti intezivnija, jer istorijski značaj i turistički potencijal Cetinja to i zaslužuju. Na nama je da kroz projekte iz oblasti zaštite životne sredine i energetske efikasnosti ovaj prostor oplemenimo i učinimo kvalitetnijim za život“, naveo je Boljević.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković rekao da je ovo dobra osnova za unapređenje saradnje koja će doprinijeti rješavanju ekoloških problema u gradu.

Boljević je saopštio da se ovim Memorandumom otvaraju vrata za intenzivniju komunikaciju u rješavanju ključnih ekoloških problema, kao što su sanacija divljih deponija, nabavka komunalnih vozila, uređenje novih zelenih površina i nabavka punionica za električna vozila.

Direktor Turističke organizacije Prijestonice Nikola Jablan zahvalio se na donaciji u vidu popravke električnog vozića i istakao da će u budućem periodu koristiti benefite koje nudi Eko-fond.

Pomoćnik direktora Nemanja Peković je upoznao prisutne sa procedurama prilikom apliciranja, te značajem i obimom sredstava koje Eko-fond kroz donacije dodjeljuje.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Prijestonice Ana Novović, pomoćnik direktora Eko-fonda Nemanja Peković i saradnik za odnose sa javnošću Boško Kovačević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.