Potpisan Memorandum o saradnji između Glavnog grada i Arhitektonskog fakulteta

0

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i dekanka Arhitektonskog fakulteta u Podgorici UCG Svetlana Perović potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim će se unaprijediti saradnja i razmjena znanja u oblasti urbanog planiranja i arhitektue.

Injac je iskazala zahvalnost i zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma, te istakla da će se nova gradska uprava u svakom smislu zalagati da apsolutno svi radumo u interesu razvoja grada.

Posebno je naglasila da će Glavni grad biti podrška svim mladim ljudima, studentima, koji imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju grada kada je ova tema u pitanju.

Gradonačelnica je iskoristila priliku da se zahvali i kolegama iz Službe glavnog gradskog arhitekte, koji su na pravi način ojačali rad službe i konstatno rade na tome da povećaju njenu funkcionalnost.

Uz zahvalnost na otvorenosti za saradnju, Perović je istakla da se potpisivanjem Memoranduma važan korak ka realizaciji zajedničkih projekata, a saradnja sa Glavnim gradom veoma bitna.

Dekanka je dodala da će student već od sledećeg semestra raditi idejna rješenja za određene mikro lokacije u Podgorici.

„Memorandinom o saradnji koji je danas potpisan uspostaviće se temelji za dugoročnu saradnju između Glavnog grada i Arhitektonskog fakulteta na principima partnerskog odnosa. Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti razvoju urbanog planiranja, zaštiti kulturnog i prirodnog nasljeđa te promociji kvalitetnog urbanog okruženja“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.