Potjera za još trojicom “kavčana” koji su pokušali da ubiju Šakovića: Tragovi vode u Srbiju

0

Crnogorski istražitelji tragaju za još najmanje tri osobe uključene u plan likvidacije Podgoričanina Milića Minje Šakovića, jednog od “škaljaraca” bliskih šefu tog klana Jovici Vukotiću. Identiteti tih osoba su utvrđeni i za njima se intenzivno traga, prenose podgorički mediji.

U dobro obavještenim krugovima se nezvanično saznaje da je u potragu uključena i srpska policija jer se pretpostavlja da su ta trojica “kavčana” utekla u Srbiju.

Izvor iz policije navodi da su na meti te grupe navodno bile još dvije osobe, i to baš Jovica Vukotić i njegov prijatelj i telohranitelj Marko Martinović. Istraga o planiranju likvidacije je i počela nakon što je policija dobila informaciju da je u Crnu Goru ušla osoba “kojoj je plaćeno da iz snajperske puške likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana”.

Do sada su uhapšeni Podgoričani Saša Stanišić, Aleksandar Veljović (30) i Jovan Miranović (41), kao i Obrenovčani Nikola Mirić (35) i Jovan Trkulja (35).

Stanišića policija sumnjiči da je članovima kriminalne grupe nabavljao automobile kojima su pratili Šakovića.

To je, saznaju Vijesti, inspektorima ispričao jedan od ranije uhapšenih, objašnjavajući kada je i kome navodno ovaj prodao vozila. Veljović je zvanično i dalje službenik Uprave policije, ali bez policijskih ovlašćenja. Prema tvrdnjama istražitelja, on je nekoliko puta kvario akciju hapšenja, navodno javljajući članovima klana informacije iz policije.

Ta kriminalna grupa, rečeno je nezvanično iz policije, raspolagala je stotinama hiljada evra, kojima su kupili dva stana naspram Šakovićeve zgrade i na Zlatici, gdje su i uhapšeni Mirić i Trkulja, a iznajmili su još nekoliko stanova na teritoriji Podgorice. Policija je uspjela da otkrije svaki stan koji su koristili i u kojima su, kako tvrde, planirali likvidacije.

Za izvršenje zadatka kupili su motocikl, četiri automobila i kombi, koji je stalno bio parkiran naspram Šakovićeve kuće. U tom kombiju policajci su pronašli motocikl i sredstva za uništenje dokaza.

Osim toga, inspektori su oduzeli i više komada oružja, municiju, kriptovane telefone i novac.

Policija i tužilaštvo sumnjiče članove te kriminalne grupe da su danima nadzirali kuću Šakovića, ali i još dve lokacije u Podgorici na kojima stanuju Jovan Vukotić i Marko Martinović. Navodno, kako Vukotiću i Martinoviću nisu uspjeli da uđu u trag, usredsredili su se na Šakovića, čiju likvidaciju su planirali da izvrše iz stana naspram njegove kuće.

Sagovornik iz istrage kazao je da su danima čekali da Šaković izađe u dvorište da bi završili zadatak.

Izvor: Republika.rs

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.