Postignut dogovor u Briselu! Petković: Sačuvali smo mir i stabilnost; Nema nikakve kaznene politike Kurtija

3

Dogovor Beograda i Prištine znači da nema nikakve kaznene politike Aljbina Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, izjavio je direktor Kancelarije za KiM i pregovarač Srbije sinoć u Briselu Petar Petković.

– Ovim dogovorom od četvrtka od 8 časova nema nikakvih kazni od 150 evra, nema nikakve kaznene politike ni u svim ostalim fazama koje su bili dio odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije – poručio je Petković.

Kaže da smo ovim dogovorom sačuvali mir i stabilnost.

– Ovim dogovorom uspjleli smo da sačuvamo naš narod na sjeveru Kosova i Metohije. Ovim dogovorom ostaju KM tablice, koje su zakonske, koje izdaje Srbija. Biće u upotrebi i dalje. Jedino gdje ćemo zastati, zastaćemo fizički sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rješenje po pitanju tablica, a i onako za poslednje tri godine se nisu izdavale. Kurti je večeras prihvatio sve ono što je odbijao svih prethodnih dana. Uspjeli smo da sačuvamo mir i stabilnost. Poručujem srpskom narodu da mogu da spavaju, sačuvali smo naše, srpske KM tablice – poručio je on.

 

(Novosti online)

3 Comments
  1. Bane komentariše

    Izdajnici

  2. Mastriht komentariše

    Sjajan dogovor da Kurti ne kažnjava Srbe zbog tablica. I ovaj to slavodobitno izjavi.

  3. Djujic komentariše

    Mrs bre vuciceva muvo !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.