Poslednja vijest: Još šest osoba zaraženo koronavirusom u Crnoj Gori, ukupan broj se popeo na osam!

1

Institut za javno zdravlje potvrdio je još šest slučajeva zaraze koronavirusom.

“Danas su u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih kod osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva. Od obrađenih uzoraka pozitivno je 6, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima”, saopštio je IJZ.

Direktor Instituta za javno zdravlje, prof. dr Boban Mugoša, kazao je da je danas urađeno 20 novih briseva, a od toga je šest pozitivnih, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, što znači da u Crnoj Gori ima osam slučajeva infekcije koronavirusom.

“To ukazuje da epidemija počinje da se širi, a ukazuje i još na nešto, a to je da moramo poštovati pravila, mora se držati socijalna distanca, moramo poštovati samoizolaciju, moramo ostati kod kuće i smanjiti kontakte. Jedino tako ćemo sačuvati sebe, svoje najbliže, prijatelje i zajednicu“, rekao je Mugoša.

On je zamolio sve, a posebno one koji moraju biti u samoizolaciji i nad kojima se vrši nadzor, da poštuju uvedena pravila “jer u slučaju nepoštovanja imaćemo epidemiju nesagledivih razmjera i posljedica“.

“U vezi sa tim danas smo imali i novu sjednicu Nacionalnog koordinirajućeg tijela na kojoj je odlučeno da se mjere pooštre do toga da u slučaju nepoštovanja pravila policija preduzima mjere pisanjem krivičnih prijava sa velikim kaznama koje mogu ići do godinu. Da se to ne bi dešavalo, jer ćemo ionako imati velikih problema, molim sve da poštuju pravila, da ostanu kod kuće i da se tako izborimo protiv ove epidemije”, poručio je Mugoša.

 

1 Comment
  1. vlado komentariše

    mslo sjutra cu se zatvoriti.jednom se zivi.zabolke me za kazne

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.