Posle Pejovića, na red došao i Brković da prijeti državi: Dobićete tužbu od Vektre!

7

Vlasnik Vektre Montenegro, Dragan Brković, najavio je da će tužiti državu, ukoliko imovinu hotelsko turističkog preduzeća Boka ne oslobodi od tereta restitucije i ne riješi radne sporove iz pretpivatizacionog perioda, kako bi se omogućilo investiranje.

Brković je, po uzoru na vlasnika Uniproma Veselina Pejovića od prije mjesec i po na isti način ucjenjivao novu vlast, takođe na sjednici skupštinske Komisije za kontrolu i praćenje postupka privatizacije zaprijetio da će država dobiti tužbu od Vektre Montenegro, ako ne povuče određene poteze.

-Ako mi danas pođemo bez nekog zaključka, neće biti da je država izgubila 50 miliona, nego će država dobiti tužbu od Vektre Montenegro za 50 miliona i više, jer od 2007. godine do danas nije oslobodila imovinu da bi se u nju moglo investirati- kazao je Brković.

On je saopštio da će se tek nakon toga stvoriti uslovi da se započne investiranje u to preduzeće.

-To je i bila obaveza iz privatizacionog ugovora od 64 miliona, što će sada biti najmanje 120 do 140 miliona- jasan je bio Brković.

HTP Boku je na tenderu prije 14 godina kupila Vektra Montenegro, koja je za prodaju 59,4 odsto akcija izdvojila  22 miliona evra.

Biznismen blizak DPS-u je rekao da je Vektra Montenegro kod NLB banke podigla kredit od 27 miliona za kupovinu tih akcija.

-To je najveći promašaj u mojoj 48-godišnjoj poslovnoj karijeri. A zašto? Zato jer sam vjerovao državi i instiucijama sitema- poručio je Brković.

On je optužio državu da nije smjela na takav način uđe u proces privatizacije, nego da prethodno, kako kaže, trebala da „očisti preduzeće“ koje daje na tender.

-Čim smo u decembru 2007. godine preuzeli kompaniju angažovali smo finansijsku policiju da napravi kontrolu poslovanja koja je utvrdila utaju poreza od 575 hiljada. Tu je bio i poreski dug, tereti restitucije, radni sporovi. Kada smo razgrnuli situaciju u Vektra Boki, vidjeli smo da smo mi kupili 37 miliona problema, a ne imovinu u koju treba investirati- kazao je Brković.

On je poručio da je častan čovjek iz časne porodice.

-Mi smo prvatna firma. Ja sam svojim, a ne novcem građana radio. Nijesam nijedan euro tuđi ili od države uzeo- poručio je Brković.

Ostaje nejasno zašto se Brković ovako prijetećim tonom nije obraćao predhodnim DPS-ovim vladama koje su sproveli postupak privatizacije HTP Boka.

7 Comments
 1. alf komentariše

  I treba da prijete kad ne sjede u Spuzu,zahvaljujuci Becicu Krivokapicu i Abazovicu.

  18
  1
 2. Niksic hrabri komentariše

  Izdajnici Krivokapic i Becic i dokazani antisrbi su vec dolijali dps kpanu kao mecku na rupu! Zbog tih izdajnika niko ne osjeca pomak i napredak u Crnoj Gori!

  15
  1
 3. Stara varos komentariše

  Opljačkao ovu zemlju, opustošio i sad prijeti. Zar je moguće da jedan nepismeni čovjek ovako nesto kaže

  18
 4. Tolosi komentariše

  Ova lopovcina i olos, umjesto da je odavno u Spuzu, on prijeti.

  16
  1
 5. Dragan komentariše

  Ovaj lupez drzi predavanja, ova auspuh splacina lopovska sto je u crno zavila 30.000 sirotinje. Sprdnja. Ne simpstisem Marka. M mnogo, al dobro ga je izribao.

  16
  1
  1. Žile komentariše

   Imali iko normalan u ovoj državi. Dati prostora medijskog ovoj bitangi. Ćeraj bre u Spuž i to samo pola obroka na dan. Ojadio zemlju i on sad prijeti. Pih

   12
 6. the shining komentariše

  da ima drzave obojica bi bili izlozeni u kavezu na trgu da moze obicni gradjanin prolaznik da im objasni sta misli o njima

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.