Poslanica DPS-a Jovanka Laličić: Izbacićemo iz partije sve koji idu na litije!

2

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore i predsjednica Opštinskog odbora (OO) te partije u Tivtu, Jovanka Laličić najavila je da će svi članovi DPS koji učestvuju u litijama Mitropolije crnogorsko-primorske protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti, biti izbačeni iz članstva te partije.

Ona je konstatovala da su litije politički skupovi “upereni protiv ove države i njenog rukovodstva”.

Laličić je kazala da je svakom pojedincu u Crnoj Gori prepušteno da slobodnom voljom izabere hoće li ili ne u nečemu učestvovati, te da DPS ne brani bilo kojem svojem članu da odlazi u bilo koju crkvu i da poštuje svoje vjerske običaje.

“To je najintimnije i najsuptilnije osjećanje svakog čovjeka i niko nema pravo da ulazi u njihovu intimu, kao što moramo poštovati i ako je neko ateista i slično. Ali upravo našim članovima moramo ukazati da se ta njihova najiskrenija osjećanja ovih dana duboko zloupotrebljavaju i da se moraju braniti od nasrtaja i kletvi da će biti izbačeni iz crkve, iz pravoslavlja, ako ne budu prisutni na litijama, da te litije i procesije nijesu ništa drugo nego politički skupovi po ponašanjima, ikonografijama, incidentima koje su uperene protiv ove države, njenog rukovodstvva. I nećemo nikoga siliti. Ukoliko se opredijele da je to njihov izbor, iskreno im se moramo zahvaliti. Takvima u našim redovima više neće biti mjesta”, kazala je danas predsjednica OO DPS Tivat u intervjuu za Radio Tivat.

2 Comments
  1. Prle komentariše

    A zašto kozo?

  2. Ljuta komentariše

    Boze oprosti joj…nije ona kriva sto ju je majka takvu rodila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.