Portparolka Bijele kuće: Predsjednik neće ublažavati retoriku prema Rusiji

0

Američki predsjednik Džozef Bajden neće ublažavati retoriku prema Rusiji, rekla je portparolka Bijele kuće Džen Psaki.

„Nećemo sjedjeti, trpjeti i sklanjati pogled kada se ruske vlasti miješaju u naše izbore, kada određuju nagrade za glave naših vojnika, mi se bavimo time kada on preduzimaju štetne akcije protiv naše zemlje. Tako da će predsjednik biti direktan. On će preduzimati korake kada je to potrebno. I neće ublažavati riječi ili uzdržavati se kada je tako nešto potrebno reći“, rekla je Psaki u intervjuu za TV „Em-Es-En-Bi-Si“.

Takva je diplomatija – izražavaš zabrinutost gdje postoje razlozi za to i tražiš mogućnosti za saradnju, a sa Rusijom, dodala je, ima prostora za saradnju u oblasti neširenja nuklearnog naoružanja.

Prema njenoj proceni, predsjednik Rusije je otporniji na uvrede nego što bi to priznali njegovi saradnici.

„Naslućujem da predsjednik Putin ima deblju kožu nego što bi priznali njegovi saradnici“, iznijela je svoje mišljenje Psaki samo dan nakon skandaloznih izjava Bajdena na račun ruskog predsjednika.

Komentarišući Putinove o ropstvu i rasizmu u SAD, ona je priznala da Amerika ima nad čim da se zamisli u toj oblasti.

„Mi u SAD možemo da se pozabavimo samorefleksijom i priznamo da moramo da učinimo mnogo više kako bismo se suprotstavili nepravdi na rasnoj osnovi i postali bolja zemlja. Radimo na tome, predsjednik je privržen tome“, navela je ona.

Podsjetimo, američki predsednik Džozef Bajden je u srijedu u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cijenu“ u vezi sa pokušajima miješanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bijele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“.

Ruski lider Vladimir Putin pozvao je potom američkog kolegu Džoa Bajdena na javnu diskusiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.