Portal “Republika” tvrdi: Vođa “kavčana” na vezi sa nekadašnjim šefom kabineta Veselina Veljovića?

9

Prije nekoliko nedjelja javnost u regionu je oduševila vijest da je dio “kavačkog klana” uhapšen u Sloveniji. Po medijima su kružile razne priče o ovoj akciji, među kojima je poslednja u nizu da se jedan slovenački inspektor inflitrirao u klan i tako im došao glave.

Izvor vema dobro upoznat sa dešavanjima u Crnoj Gori, pak tvrdi suprotno. On kaže da je vođa “kavačkog klana” Radoje Zvicer lično dao informacije CIA o lokalitetu pripadnika njegovog vojnika u Sloveniji. To je učinio preko Petra Lazovića iz MUP Crne Gore koji direktive dobija direktno od Petra Krstajića, šefa kabineta direktora crnogorske policije.

Krstajić je inače u stalnom kontaktu sa Veselinom Veljovićem, dosdašnjim savjetnikom za bezbjednost Mila Đukanovića.

– To je bio dio nagodbe s američkom obavještajnom agencijom, jednostavno je morao da kaže kako ga ne bi dirali – kaže izvor koji je dodao da se Zvicer trenutno nalazi u Domenikanskoj Republici, ali da je stalno u pokretu.

Ne čudi što je Zvicer tamo jer je Domenikana poslednjih decenija stečište bjelosvetskog šljama kojeg su pune američke obavještajne službe.

Klan se vraća u Crnu Goru

“Kavački klan” se bukvalno povukao sa svih destinacija u Evropi. To se recimo desilo i u Berlinu, gdje je “novopazarski klan” preuzeo primat. Ipak, to nije zbog toga što su rivali “kavčane” izbacili iz igre već zato što su oni dobili zadatak da se povuku u Crnu Goru. I imaju jasan zadatak, da pomognu da se na vlast vrati Milo Đukanović.

-Sve to ide preko Petra Krstajića, šefa kabineta direktora policije, On je glavna karika na tom lancu jer je i dalje na poziciji, na samom izvoru. Krstajić je formirao komite, od kojih se neki regrutuju za klan koji će biti glavne perjanice kod DPS kada se opet vrate na vlast – tvrdi izvor

On je naveo da je Zvicera obavijestio Krstajić preko Lazovića, da mu se sprema hapšenje prije nekoliko godina, kada je boravio na Kosovu i Metohiji. Preko satelitskog telefona on je alarmirao da se sprema akcija i vođa “kavčana” ništa nije prepustio slučaju, već je brže – bolje napustio južnu srpsku pokrajnu.

Lazović je tada direktno dobio direktivu od Krstajića da naredi Zviceru da pozove svoje ljude iz klana da se vrate u Crnu Goru zbog političkih događaja koji su već počeli da se dešavaju.

– Krstajić je formirao tzv.komite koji deluju u odbranu Mila i njegovih čauša – rekao je izvod i dodao da je Krstajić veoma opasan i moćan čovjek.

Krstajić čovek od povjerenja

 

Krstajić je dugogodišnji pulen i čovjek od povjerenja Veselina Veljovića. Kada je Veljović postao direktor policije, njega je postavio za šefa kabineta i sve vrijeme radio na tom mjestu, gdje je i dan – danas. Ranije je zajedno sa Veljovićem bio u specijalnim jedinicama policije kojima je Veljović komandovao.

Kada je Veljović 2013. godine javno pozvan da je organizator “Crnih trojki” iz sastava specijalne policije, gdje su ove formacije napadale i tukle javne ličnosti, što je izazvalo veliko interesovanje stranih ambasada, u sastavu specijalnih jedinica je organizovano potpisivanje peticije kojom se demantuju izjave insajdera, koji su kasnije imali teške posledice i trpjeli torturu od tih istih specijalaca. Petar Krstajić je osmislio ovu peticiju.

https://www.republika.rs/hronika/hronika/287093/pakt-djavolom-zvicer-cinkario-kavcane-zbog-mila-cia-zadatak-jasan-jedan-covek-glavna-karika-celom-lancu

(Srpski telegraf)

 

 

9 Comments
 1. BBC komentariše

  Kratajic je i dalje sef kabineta Brdjaninu a bio je i Veljovicu i Stojanovicu,vjeciti sef kabineta,ali jbg dali su mu stan u Pg,Bd,kucu na Zabljaku itd….zaradio posteno od plate,osvjezilo bas

  59
  1
 2. Sejo komentariše

  Gotovo sve staresine ukljucujuci i
  Abazovicevog savjetnika dio su bivseg sistema koji i dalje radi u njegovoj funkciji. Uporedite im imovinu i sa primanjima i sve ce vam biti jasno.

  43
  1
  1. Ljubo komentariše

   Abazovic je izabrao savjetnika valjda ??
   Zasto onda ne kazete da je Abazovic takodje usao u podjelu plijena kai sto su i Becic,Krivokapic.
   Zato su se satali i dogovorili da oni troje rade dobro i da ne treba mijenjati Vladu.

   35
   2
   1. Kresoja Bill komentariše

    Kome nije jasno posle trojne izjave
    bi trebalo da se probudi. Crna Goro u kakvoj si ti agoniji. Davi te Milo, davi te Krivi, guši te Dritan a teši Bečić. Komite? Dileri i šverceri, kriminalci sa Milivom dozvolom za ubijanje. Dosta više.

    25
    3
 3. Ljubo komentariše

  Nova vlast tj TRIO
  KRIVOKAPIC
  BECIC
  ABAZOVIC
  su postali dio te organizacije i zati je nastavljen sverc narkotika
  To najbolje giviri ista cijena narkotika na trzistu od kada su oni dosli.
  Zna se da kada je neke ribe manje na trzistu CIJENA joj skace
  To nije slucaj sa narkoticima u CG
  Razlog je zato sto drige ima u istoj kolicini dok je Vladao DPS
  ABAZOVIC je sef svih obavjestajnih sluzbi a di sada bukvalno NISTA NIJE postigao
  Ostavio je iste ljude koji su radili te poslove
  Dakle , zakljucak je jasan
  PODIJELILI SU PROCENTE — srara i nova vlast
  Zato se ne zeli dozvoliti da DF udje u Vladu

  28
  3
 4. Baba Jula komentariše

  Stvarno Ako je ostao ovaj Krstajic I dalje to nije normalno. Cudno da to Medo nije zapazio.

  20
  1
 5. KIRO komentariše

  A ambasade sve aminuju. EU i SAD hoće još jednu državu na Balkanu koja će biti leglo narko bosova da ne bude Kosovo* usamljemo. CG odavno prednjači u tome.

  12
  1
 6. VISEGRAD 2021 komentariše

  SVE GORE NAVEDENO JE ISTINA,NIJE SE SLUCAJNO I NAPISANO.
  A ONI CE IH JEDNOG DANA SUTNUTI,KAD SE ZA TO UKAZE POTREBA.
  SVAKI RAT SU ZAPOCINJALI KRIMINALCI,,,I TU TREBA BITI SPREMA.
  SJECATE LI SE GDJE SU NALAZILI SARAJEVSKE KRIMINALCE,PO KANALIMA,RIJEKAMA……

  1. E viva komentariše

   Svaki rat su zapoceli Srbi kriminalci .Slobo,Radovana,Ratko ,it'd …to si zaboravio

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.