Porodica Luke Vojvodića: Komandir policije šamarao našeg sina da prizna djelo koje nije počinio!

5

Povodom natpisa u medijima, vezanim za skrnavljenje spomenika u Piperima, u kojim se na neprimjeren i brutalan način razvlači porodica Vojvodić i naš sin Luka, primorani smo da na ovaj način reagujemo.

Crnogorska policija je pod pritiskom javnosti, da što prije riješi ovaj slučaj, na besprizoran način, inkvizitorskim metodama, natjerala Luku da prizna nešto što nije učinio. Bespomoćnom mladiću, sa tek navršenih osamnaest godina, omogućili su kontakt sa advokatom tek kad su odradili svoj nečasni zadatak.

Luka je u poslednjih desetak dana angažovan, uz ujaka i drugu rodbinu, na građevinskim radovima u Piperima. Nakon što se desio nemili događaj s rušenjem spomen ploče, policija je došla na lice mjesta i pozvala na informativni razgovor osobe angažovane na pomenutim radovima. Nakon datih izjava, svi su pušteni kući, sem Luke, čiju su izjavu, inspektori policije i zamjenik komandira policije Radusinović pocijepali, nakon čega su ga poveli u izdvojenu kancelariju, gdje počinje brutalna tortura nad njim, u cilju priznanja krivičnog djela koje nije počinio.

Uslijedilo je šamaranje od strane komandira Radusinovića i pritisak prisutnih inspektora, da Luka prizna da je oskrnavio spomen ploču, uz prijetnju da će mu odrediti istražni zatvor, a svakodnevno će biti izložen istom maltretiranju.

Obećavali su mu da neće biti krivično gonjen i da će moći da ide kući, samo ako prizna krivicu. Luka je, iz straha, osjećaja ugroženosti i nemoći, pristao i potpisao izjavu, koju su sastavljali inspektori Čedo Bošković i Radosav Šćepanović.

Sjutradan je priveden kod tužioca na saslušanje – opet bez prisustva advokata – gdje je ponovio priznanje za rušenje spomen ploče, kako bi ga što prije pustili kući. Nakon date izjave je dobio advokata po službenoj dužnosti.

Izgleda da je za ovu vlast činjenica da je Luka aktivno učestvovao u odbrani svetinja, crtanjem trobojki i prisustvovanjem litijama, dovoljno opravdanje za ovakvu monstruoznu konstrukciju prema našem sinu.

Nikada nećemo zaboraviti trenutak kada je Luka izašao iz Tužilaštva, taj njegov strah, zbog kojeg nije smio ni da nas pogleda.

Ne bismo željeli da ni jedno dijete doživi neprijatnosti koje je doživio naš Luka, nebitno koje je nacije, vjere ili političkog opredjeljenja.

5 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Huligane silom dovesti u red

  4
  18
  1. Eric komentariše

   Gnjidu

   1
   1
 2. Titov_pionir komentariše

  Vi ste gospodo Vojvodic poslednje dno dna ove države… Stidite se sina i sebe kako ste ga vaspitači…

 3. Okano komentariše

  Vrlo moguce da su ga natjerali da prizna, samo da se u ocima javnosti stori slika da su oni to munjevito odradili ! Ako je kriv ,treba da odgovara ako je uz batine priznao…sram ih i stid bilo!

 4. Sto'e bilo komentariše

  Luka drzi se , pravda uvjek pobijedi

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.