Popović: Uspjeli smo da prevaziđemo razlike i fokusiramo se na ono što je najvažnije – dobrobit naše zemlje i naših građana

0

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović saopštila je da su danas usvojeni svi zakoni potrebni za dobijanje IBAR-a.

„Ovo je značajan trenutak za našu državu, jer smo zajedničkim trudom ispunili sve neophodne uslove i postavili temelje za dalji napredak na evropskom putu. Ta postignuća predstavljaju korak bliže ka ostvarenju naših strateških ciljeva integracije u Evropsku uniju, što će donijeti brojne benefite za naše građane, uključujući ekonomski rast, bolju infrastrukturu i jačanje vladavine prava“, izjavila je Popović.

Kao potpredsjednica Skupštine Crne Gore, kako je dodala, „ponosna sam na visok nivo odgovornosti i saradnje koji su pokazali svi učesnici u ovom procesu“.

„Dokazali smo da nam je interes građana Crne Gore na prvom mjestu. Zahvaljujući konstruktivnom dijalogu i zajedničkom radu svih političkih aktera, uspjeli smo da prevaziđemo razlike i fokusiramo se na ono što je najvažnije – dobrobit naše zemlje i naših građana“, rekla je Popović.

Istakla je da očekuje dobijanje pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila.

„Ovo će biti potvrda da smo na pravom putu i dodatni podstrek za nastavak reformi koje će osigurati bolju budućnost za sve nas. Nastavljamo raditi posvećeno i predano, kako bismo ostvarili sve postavljene ciljeve i omogućili Crnoj Gori da zauzme svoje zasluženo mjesto među evropskim državama“, zaključila je Popović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.