Popović: Rusija neće dozvoliti kosovsku vojsku

0

Srbija nije sama u borbi za Kosovo, već u toj borbi možemo da računamo na pomoć našeg najiskrenijeg prijatelja i saveznika, Rusije i predsjednika Vladimira Putina, kaže predsjednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.
On navodi da je Rusija uz Srbiju i da njen predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti formiranje nezakonite vojske Kosova na teritoriji Republike Srbije.
– Srbija i Rusija oduvek su vodile politiku zaštite istine, pravde i medjunarodnog prava, i zato su naše dvije zemlje prirodni saveznici u principijelnoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova – naglasio je on.
Kako je rekao, takvom principijelnom stavu Srbije i Rusije pridružuje se sve veći broj članova međunarodne zajednice, koji ni po koju cijenu ne žele da pristanu na kršenje međunarodnog prava i otimanje Kosova od Srbije.
– Nedavno je jedna od najuticajnijih članica Evropske unije, Španija, izrazila jasan stav da nikada neće pristati na secesionizam šiptarskih terorista i da Kosovo vidi isključivo kao region unutar Srbije – naglasio je Popović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.