Popović provocira: Litije su priprema za nasilje, vrijeme da država direktnije reaguje

6

Mislim da je vrijeme da država Crna Gora direktnije reaguje na litije, poručio je pisac i dobitnik najvećih državnih nagrada Milorad Popović.

Popović je to kazao u intervjuu za „Dane“ koji je vodila Tamara Nikčević, a prenijela je Antena M Darka Šukovića. Svo troje važe za osobe iz šireg ili užeg kruga predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

„Reakcija Cetinjana na najavu litije SPC-a pokazuje da su moleban revolucionari hrabri samo ako im se ne suprotstavite; pokažete li im otpor, postaju disciplinovani i kooperativni”, navodi Popović.

U tekstu se Cetinje naziva jedinom “slobodnom teritorijom” u Crnoj Gori.

„Navodno protestujući protiv nedavno usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, SPC je po crnogorskim gradovima nedavno započela ‘moleban revoluciju’, čiji su politički ciljevi otvoreno anticrnogorski, identični onim iz vremena ‘događanja naroda’ i ‘antibirokratske revolucije’. Meta SPC nije Zakon; meta im je država Crna Gora“, kaže Popović.

Navodi da protesti nisu protiv Zakona jer crkvi, kako kaže, niko ne otima imovinu, već Amfilohije pokušava da zadrži monopol nad crnogorskim crkvama.

On je proteste uporedio sa Islamskom revolucijom.

“Riječ je o pokušaju uspostavljanja hibridne teokratije, u kojoj imate vrhovnog poglavara, neprikosnovenog autoriteta kako u vjerskom, tako i u političkom, moralnom i svakom drugom smislu”.

Popović je naveo da će šetnje trajati dok šetači ne umore, a da će usput pokušati da izazovu incident kako bi srušili vlast. “Litije su, u to nema sumnje, priprema za nasilje”.

Na pitanje odakle toliki broj ljudi na ulicama, Popović kaže da se radi o manipulaciji koju gledamo još od devedesetih godina.

“Naslovne strane beogradskih kontrolisanih tabloida možda mijenjaju urednike, ali ne i uređivačku politiku. Brutalne laži što su ih nekada širile Politika, Ekspres politika i Večernje novosti, uperene protiv crnogorskog komunističkog rukovodstva – ono je nakon toga srušeno sa vlasti, a Crna Gora gurnuta u sramni rat za ostvarenje velikosrpskih interesa – danas šire Informer, Pink, Milomir Marić, Politika, Večernje novosti Milorada Vučelića”, istakao je Popović.

6 Comments
 1. Kapetan Boka komentariše

  Ko uvazava misljenje ove sline..

  15
  3
 2. Vasilije komentariše

  Cetinjani su hrabri jedino na Cetinju a kad ih pljuju u Rožajama ili Baru živi se ne čuju!Nisu litije protiv Crne Gore nego protiv Djukanovica i njegovih “popovića”jer su nas uništili od ratova devedesetih pa do danas!
  LITIJE I SPC NE MOGU UHAPSITI NIJEDAN DUKLJANIN!!!???

  17
  5
  1. Savjetnik komentariše

   Sve vam je ovako kako vi je rekao, samo bih dodao onu Njegoševu o dobroh duši i rebrima, ma možemo i tako

 3. Anonimni komentariše
 4. Milomir komentariše

  Bože kakve budale

 5. drZlikovac komentariše

  Država je trebala odmah na početku zabraniti litije po ulicama i trgovina..neka crkvene aktivnosti vrše na crkvenom zemljištu,hramovima i sl.mogu npr.litijati oko crkve dok im se ne zamanta,ne moraju ometati druge građane u svakodnevnim poslovvima..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.