Pomama za bivšim američkim predsjednikom, koji meditira: Kinezi prodaju Trampa za 500 evra

0

Bivši američki predsjednik Donald Tramp možda ne izgleda kao mislilac i produhovljena osoba na svijetu, ali to nije bilo nikakva prepreka da jednog kinesko proizvođača namještaja natjera da na tržištu pordaje kip Bude sa likom Donalda Trampa, koji sjedi kao tvorac budizma, sa zatvorenim očima i meditira. Buda-Tramp na internetu prodaje se pod parolom “Učinite svoje preduzeće ponovo velikim”.

Buda-Tramp kad se pojavio na tržištu postao je pravi prodajni hit, jer porudžbine samo stižu. Naime, radi se o keramičkom kipu produhovljenog Trampa koji se može poručiti u različitim veličinama. Najmanji kip visok je 1,6 metara i za njega treba platiti 999 juanov odnosno oko 128 evra; za najvećeg koji dostiže visinu 4,6 metara treba iskeširati 3.999 juanov odnosno 516 evra.

Prodavac keramičkog Trampa kaže za Global Tajms da većina ljudi Trampov kip kupuje zbog zabave i da malo osvježe enterijer.

Jedan od kupaca za isti mediji rekao je i da je Trampov kip kupio kao opomenu da nije dobro biti previše “trampovski” i da je u skladu sa “zen budizmom” osvježio kancelariju.

“Trampa možemo da shvatamo i kao predstavnika neke ere krajnjeg egoizma”, rekao je on.

Ovo kinesko preduzeće do sad izradilo je 100 kipova sa Trampovim likom i da su do sad prodali oko desetak.

Inače, Trampov lik je veoma popularan među Kinezima. Lik bivšeg američkog predsjednika krasi brojne proizvode u Kini, pa se tako sa trampovim likom prodaju zaštitne maske, kape, majice, čarape, pa i toaletni papir, pa i četka za šolju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.