Poljoprivrednici traktorima stigli u Podgoricu, traže smjenu ministra Stijovića

3

Više desetina poljoprivrednika iz Bjelopavljićke ravnice okupilo se danas u Podgorici i zatražili smjenu ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića.

Policija im nije dala da priđu parlamentu pa su se zaustavili ispred zgrade Ministarstva u dijelu grada Preko Morače.

U ponedjeljak 28. juna će, kako su najavili, izaći ispred Vlade sa cisternima punim stanjaka (stajskog đubriva) koje će, ako im ne ispune uslove, prosuti ispred zgrade izvršne vlasti.

Naveli su da je cijena koncentrovane hrane 0,40 evra, a gornja granica rentabilnosti 0,30 evra.

– Tražimo da Vlada izdvoji novac iz rezerve budžeta i da nam se plati po 0,05 eura po litru proizvedenog mlijeka od 1. januara 2021. do stabilizacije tržišta stočne hrane – kazao je predstavnik Rašo Miljanić.

Traže i povraćaj akcize na gorivo po hektaru za sve obrađene površine u Crnoj Gori uključujući i pokošene površine.

– Tražimo i rješavanje viškova crnogorskih sireva, kako bi otukup kozjeg i ovčjeg mlijeka mogao da počne od 1. jula – rekao je Miljanić.

Traže i pisanu garanciju Vlade da će riješiti pozicije u trgovačkim lancima i hotelima za prodaju crnogorskih proizvoda i smanjiti uvoz onih proizvoda koje crnogorska poljoprivreda proizvodi u potrebnim količinama – istakao je Miljanić.

Na sve njihove zahtjeve da im se pomogne, kako su istakli, državni organi su se oglušili.

– Zato na ovaj način moramo tražiti naša prava, jer sadašnja cijena mlijeka ne može da podmiri velike izdatke za uzgoj stoke – naveli su ranije poljoprivredni proizvođači i stočari.

3 Comments
 1. Ljubo komentariše

  Zasto samo Bjelopavlici
  Zasto niste zvali nas iz Kuca
  Mi smo voljni da ih zaspemo i splacinama

 2. Ivi komentariše

  DJE JE DRAGINJA DA IM DA PARE! Ona ne, dozvoljava da joj niko ponižava državu!

 3. ana komentariše

  ima li ko da pita ove postene poljoprivrednike da pokazu dokumentaciju kako su dosli do kredita za pocetak biznisa,koje su to uslove ispunili i kako su bas oni dobijali kredite, lako je biti uspjesan kad poslujes bez rizika,(otkupljuju ti proizvode i jos te finansiraju da pocnes,pa kad propadnes opet sipaju od drzavnih para),biznis podrazumijeva da snosis rizik od propasti,a ova gospoda samo zahtijeva,ajmo svi ovako da poslujemo ….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.