Policija zaustavila advokata: Krenuo sa krstom na Cetinje, stigao samo do Brajića

0

Advokat iz Bara Božidar Čarmak u subotu 7. marta popodne, uoči praznika Pobjede Pravoslavlja, krenuo je od crkve Svetog Nikole u Starom Baru, preko Budve, na Cetinje, međutim nakon privođenja na Brajićima, on je vraćen za Bar.

Uprava policije ga je privela pola sata iza ponoći, kada je pješke stigao na Brajiće i pozvala da se vrati u CB Bar, kako bi dao izjavu povodom njegovog hodočašća od Bara do Cetinja, i okolnosti „da je na tom putu, nosio krst“.

On je u izjavi kazao da je nosio krst koji je svojevremeno donio iz Jerusalima, koji se sada čuva u crkvi Svetog Nikole i izložen je narodu na poklonjenje i cjelivanje.

Kazao je da je krenuo da proslavi Nedelju pravoslavlja u Cetinjskom manastiru, a na put pješke je krenuo u znak prostesta što je zabranjena tradicionalna litija, koja se održava svake godine, u prvoj nedelji Vaskršnjeg posta, kada se proslavlja pobjeda pravoslavlja, i koja nije imala veze sa litijama koje se organizuju za odbranu svetinja.

Takođe, Čarmaku je predočeno da ako nastavi put Cetinja, da mu je ugrožena lična bezbjednost.

„Ja sam predlagao da put do Manastira nastavim vozilom, bilo policije, ili privatnim vozilom sveštenika Jovana Plamenca, koji je u međuvremenu došao na lice mjesta“, istakao je Čarmak, ali po objašnjenju policije, rečeno mu je da ne može nastaviti put ni pješke ni vozilom, jer oni ne žele probleme, koje bi stvorila lica, koja su odlučila da zabrane ulazak Čarmaku ulazak u Cetinje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.