Policija upala u kancelarije Fudbalskog saveza Španije: Uhapšeno šest lica zbog korupcije i pranja novca

0

Španska policija uhapsila je danas najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu istrage o korupciji i pranju novca, prenosi AP.

Španska policija je saopštila da je upala u kancelarije RFEF u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsjednika Saveza Luisa Rubijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima.

Izvor blizak AP-u je naveo da se Rubijales trenutno nalazi van zemlje.

Policija je pokrenula istragu o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF-a i Saudijske Arabije da Superkup Španije bude odigran u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

AP navodi da je kancelarija španskog državnog tužilaštva saopštila da je pretreseno ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Rubijales je u septembru prošle godine podnio ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal, jer je reprezentativku Španije Dženi Ermoso bez njenog pristanka poljubio u usta na pobjedničkom postolju tokom ceremonije dodjele trofeja na Svjetskom prvenstvu u Sidneju na kome je Španija osvojila titulu.

Rubijales je tokom mandata na čelu RFEF promijenio format Superkupa 2020. godine. On je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po sezoni.

Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.