Policija nije stavila tačku na istragu: Potraga za vođom i finansijerom ekipe za likvidacije policijskih funkcionera!

Policija nije stavila tačku na istragu: Potraga za vođom i finansijerom ekipe za likvidacije policijskih funkcionera!

Na čelu međunarodne kriminalne organizacije koja je planirala i likvidacije policijskih funkcionera nalazi se crnogorski državljanin, čije ime se nije do sada pominjalo u medijima, a koji je trenutno u bjekstvu i za kojim je raspisana Interpolova potjernica, saznaje Borba u vrhu policije. To lice se visoko kotira u kriminalnim strukturama, a operativni podaci, kao i iskaz svjedoka saradnika ukazuje na to da je ta osoba na vrhu ove kriminalne piramide. On je već neko vrijeme van Crne Gore, a sumnja se da je upravo on finansijer grupe koja je nedavno pohapšena. Međunarodna kriminalna grupa, čiji je jedan od vođa Ranko Radulović iz Nikšića, planirala je, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, likvidacije D.G. i Z.L., dvojice nekadašnjih visokih funkcionera ANB-a. Na navodnom spisku za likvidacije bio je i D.K., visoki policijski funkcioner iz Nikšića, kao i njegov sin. Inače, kćerka tog policijskog funkcionera, kako su mediji ranije pisali, bila je u emotivnoj vezi sa Duškom Roganovićem, koji je preživio atentat u aprilu prošle godine u herceg Novom, ali je ostao bez obje noge.
Osim Radulovića, vođe pomenutog klana koji je planirao likvidacije je i albanski državljanin Erogen Brajović.
Osim tih lica, kako istražitelji sumnjaju, ta grupa je planirala i još devet ubistava, mahom bezbjednosno interesantnih lica. Istražitelji su u ovom predmetu obezbijedili i svjedoka saradnika koji je potkrijepio saznanja operativaca koji su radili na ovom predmetu. Grupa se osim za planiranje likvidacija, učešća u nekim ubistvima, tereti i za reketiranje, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva.
Osim Brajovića i Radulovića naredbom su obuhvaćeni i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *