Mladen Mikijelj

Policija najavila: Tokom praznika pojačana kontrola saobraćaja

0

Prije, tokom i nakon predstojećih prazničnih dana, na putevima u Crnoj Gori očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja ka turističkim centrima, kako na jugu, tako i sjeveru države, pa je usljed povećanih gužva realno očekivati da može doći do povremenih zastoja, pa i otežanog odvijanja saobraćaja.

U cilju stvaranja neophodnih uslova za sigurno i bezbjedno odvijanje saobraćaja, službenici Uprave policije će u danima praznika, kroz pojačano prisustvo na najfrekventnijim putnim pravcima, sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

„Pored preventivnih aktivnosti, pojačane kontrole će biti realizovane sa ciljem otkrivanja i sankcionisanja vozača koji čine najteže saobraćajne prekršaje (prekoračenje dozvoljene brzine, upravljane vozilom pod dejstvom alkohola, vožnja uz upotrebu mobilnog telefona i sl.), kako bi se izbjegle saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama“, saopštili su iz policije.

Kako su dodali, „najbolji vid prevencije u sprečavanju nastanka saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica je svakako strpljiva i odgovorna vožnja, pa još jednom apelujemo na vozače da vožnju i brzinu prilagode uslovima i stanju na putu, te da savjesnim i odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju“.

„Policijski službenici će učiniti sve iz svoje nadležnosti, a u mjeri realno mogućeg, da svaki vozač sa što manje neprijatnosti i zadržavanja, stigne bezbjedno do svog odredišta“, zaključili su iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.