Policajac ili kriminalac? Lazović predlagao Vučiniću da od Rusa otmu 20 miliona evra

0

Petar Lazović, uhapšeni službenik tajne policije, redovno je Zećaninu Milanu Vučiniću slao povjerljive podatke iz policijskih baza, a predlagao mu je i da od Rusa koji boravi u Crnoj Gori uzmu 20 miliona evra, te da novac podijele međusobno.

To proizlazi iz njihove prepiske preko kriptovane Skaj aplikacije, koju je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona, pišu „Vijesti“.

Fotografije iz građanskih stanja, sa svim ličnim podacima, adresom… Lazović je Vučiniću poslao za izvjesnu D. M. iz Bara, ali i za njenu braću i roditelje.

Nakon što Vučinić, kojeg terete da je dio kriminalne grupe Pljevljaka Darka Šarića, to traži od njega, Lazović mu 1. juna 2020. godine odgovara da će brzo, a potom i šalje lične podatke više građana, kojima je imao pristup prilikom obavljanja policijskih poslova.

Prema transkriptima sa Skaja, prvo mu je poslao podatke za Baranku, a potom i za njenu braću M. Đ. i B. Đ. i sestru N. Đ. a i njihove roditelje T. Z. i B. Đ.

Fotografisan izvod iz građanskih stanja šalje i za Baranku S. M. i za Podgoričanina M. L.

“Ovo su joj braća. Braća od D*******. I sestra. Šure su pomagale Mandi tu. Inače ološi familijarno”, piše policajac Vučiniću.

Uz podatke za Podgoričanina, objašnjava čiji je polubrat, a čiji brat, a onda poručuje da će uraditi sve što mogne.

“OK. sve što može uticaće se i uradit. Nismo ni da bog strane mijenjali. Niti ćemo”, poručuje Lazović istog dana, a nakon nepunih sat i da je sve završeno.

“Brate nije brat baš nevešt”, piše mu Lazović.

Lazovića, međutim, nema u optužnici kojom Specijalno državno tužilaštvo tereti drugog policajca Jugoslava Raičevića da je Vučiniću odavao tajne podatke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.