Pokušaj ubistva Vukotića: DNK sa cijanida ne pripada četvorici osumnjičenih

0

Vještačenjem DNK tragova koji su nađeni na natrijum-cijanidu, za koji se sumnja da je bio namijenjen za likvidaciju navodnog vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića, ne odgovaraju nijednom od četvorice osumnjičenih za pripremu likvidacije, pišu mediji iz Srbije.

Predistraga zbog organizovanja ubistva Vukotića pokrenuta je u decembru prošle godine protiv Marka Drakule, Marjana Dimitrijevskog, Nikole Jovanovića i Nemanje Milutinovića, koji su uhapšeni nekoliko dana nakon što je Vukotićeva nevjenčana supruga, sa kojom je stupio u vezu dok je bio u zatvoru u Beogradu, prijavila policiji sumnjivo zaustavljanje i pretres taksija u kojem je bila kada je Vukotiću nosila ručak u ekstradicioni pritvor.

Ona je nedavno, na saslušanju u tužilaštvu, koje je obavljeno pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, navela da je tog dana krenula taksijem iz jednog restorana na Vračaru da Vukotiću odnese ručak.

Taksi, kojim je putovala do pritvorske jedinice gdje se nalazio Vukotić je, kako je navela, zaustavila su četiri policajaca sa oznakama UKP, koji su, prema njenim riječima, pretresli vozilo i otišli. Njoj se učinilo sumnjivim, pa je sve ispričala Vukotiću, koji ju je posavjetovao da prijavi sve Unutrašnjoj kontroli policije, jer su joj navodno i ranije pretresali stan naveo je izvor upoznat sa istragom.

Kako prenose srpski mediji, izabranica Jovana Vukotića na saslušanju nije prepoznala ni jednog od uhapšenih, kao mogućeg člana grupe “policajaca” koji su tog dana zaustavili taksi u kojem je bila.

U Više javno tužilaštvo stigli su rezultati vještačenja cijanida, pronađenog u vozilu uhapšene četvorke. Prema saznanjima Blica utvrđeno je da natrijum-cijanid pronađen u vozilu rentakara koji su prethodno ovi muškarci iznajmili ne pripada nijednom od njih.

“Na cijanidu nema DNK tragova nijednog od osumnjičenih. Iz tog razloga, tužilaštvo je naložilo DNK vještačenja garderobe koju su uhapšeni nosili u vrijeme hapšenja, ali i tragova na stvarima u kolima”, naveo je sagovornik Blica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.