Pokreću nemire i u Crnoj Gori: Američki i britanski obavještajci spremili udar na srpsko rukovodstvo!

2

Tenzije i nemiri na Kosovu i Metohiji, stvaranje vojke OVK, najnovija dešavanja i talasanja u Republici Srpskoj, kao finale akcije britanskih i američkih službi imaće udar na SPC u Crnoj Gori, saznaje Borba. Sva ova dešavanja su koordinisana iz jednog centra i za cilj imaju destabilizaciju zemalja u kojima živi dominantno ili u velikoj mjeri srpski živalj. Meta ovih montiranih napada je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, kako bi se oslabio uticaj Rusije na ovim prostorima, kao i kako se ne bi došlo do rješenja za Kosovo i Metohiju.

“Formiranje vojske OVK, prijetnja upadom na sjever Kosova, dešavanja i nemiri u Republici Srpskoj, optužbe Mila Đukanovića na tačun Srbije, kao i najava obračuna sa SPC u Crnoj Gori je dio istog paketa. Sve to se dešava u periodu kada je predsjednik Rusije Vladimir Putin najavio posjetu Srbiji, a sve ovo je odgovor druge strane. Obavještajci SAD-a i Velike Britanije, već mjesecima rovare na terenu i svaku priliku koriste za izazivanje tenzija i nemira. Zloupotrebljavaju ljudske sudbine u političke svrhe, a sve sa ciljem destabilizacije Balkana, tačnije prostora sa dominantnom srpskom populacijom, saznaje Borba.

Cilj je da se otvori što više žarišta u okruženju, kako bi se državni vrh Srbije držao u obruču.

“Za Srbiju je od vitalnog značaja Republika Srpska, srpski narod u Crnoj Gori i rješavanje statusa Kosova i Metohije. Čim je to državni vrh Srbije zvanično saopštio, krenula je hajka. Upravo u te tri tačke obavještajci SAD-a i Velike Britanije otvaraju žarišta i podstiču tenzije i nemire, sa ciljem destabilizacije, pojašnjava naš sagovornik.

Da agenti MI6 odavno djeluju na ovim prostorima i to preko Crne Gore, Borba jedina piše mjesecima, a sve se ispostavlja kao tačno.

Jasno je da su dešavanja na KiM dio tog scenarija, a i najnovija dešavanja u Republici Srpskoj, što potvrđuje i advokat Anto Nobilo, koji je bio uključen u istragu ubistva Davida Dragičevića.

“Otac Davor Dragičević je očajan čovek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Niko ga nije masakrirao, nije ubijen u zgradi MUP, nije zavjera policijsko-tužilačkih organa da bi se ubio 21-godišnji dječak, to nije istina”, rekao je advokat Anto Nobilo koji više nije dio međunarodnog tima sastavljenog za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića.

Kao finale te priče, uskoro nas očekuje otvaranje fronta u Crnoj Gori i još otvoreniji napad na srpske političare i SPC.

2 Comments
  1. Bela vista komentariše

    Blago vama…samo ne znam što biste i da vam vrate Kosovo, s neće.

  2. Ivo Pukanic komentariše

    Tacno. Makedonija nije vise “prioritet”, jer “Turski tok” moze i preko Bugarske..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.