Poklon Moskve djeci Srbije za Svetog Savu

0

Na inicijativu Vlade Moskve, Federacija mototurizma Rusije povodom Dana Svetog Save, velikog slovenskog prosvetitelja i zaštitnika svih učenika, organizuje podjelu božićnih i novogodišnjih paketića djeci sunarodnika i omladini Srbije uključujući Kosovo i Metohiju, kao i okolne zemlje Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru.

Aleksandar Borisov iz Federacije mototurizma Rusije kaže  da u akciji učestvuju ruski motociklisti, ali i više desetina volontera iz Srbije i sprpskih nevladinih organizacija, a da je podršku akciji dala i Ambasada Rusije, Ruski dom, kao i Fond jedinstva pravoslavnih naroda.

„Zbog situacije s pandemijom korona virusa ne možemo da okupljamo djecu u jednu salu i tu im podijelimo poklone i zato će paketići biti dostavljani na adrese. To je i razlog što u akciji i učestvuje veoma mnogo ljudi, između ostalog i iz Noćnih vukova i drugih nevladinih organizacija. Biće poštovane sve mjere bezbjednosti vezane za pandemiju“, naglašava Borisov.

On precizira da će paketići biti dostavljeni djeci od Kosovske Mitrovice do Subotice, i od Valjeva do Bijele Crkve, a da su dva glavna punkta Beograd i Novi Sad.

„Sarađujemo i sa Crvenim krstom u Kruševcu, Kraljevu, Nišu, Vranju. Paketići će stići i u Banjaluku, Sarajevo, Skoplje“, nabraja Borisov, dodajući da organizatori akcije ne dijele djecu već šalju poklone svuda gdje je potrebno i svima koji se jave.

Kako se ističu organizatori, uz poklone upućuju posebne čestitke od Vlade grada Moskve i svih stanovnika ruske prestonice i žele djeci puno mira, radosti i Božje pomoći u Novoj godini.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.