Pojačao saradnju: Krivokapić se pred izbore u Nikšiću priklonio Demokratama?

12

Od izborne noći 30. avgusta prošle godine premijer i nosilac liste Koalicije za budućnost Crne Gore na parlamentarnim izborima Zdravko Krivokapić pokazao je autonomnost u odnosu na Demokratski front. To potvrđuje politički analitičar i bivši poslanik Srđan Perić, komentarišući percepciju dijela javnosti da je došlo do približavanja premijera i Demokrata na lokalnim izborima u Nikšiću.

Perić u izjavi za “Vijesti” pojašnjava da je pored institucionalnih sastanaka – koji su, kaže, prirodni, bilo i dodatnih susreta koji su snažili tu tezu.

“Na početku je izgledalo da subjekt koji je u koaliciji sa Demokratama u Nikšiću ima veze sa NVO u kojoj je bio premijer, međutim od toga su se ogradili i premijer i ta organizacija na državnom nivou. Tako da de facto nemate povezanost, ali se na simboličkoj ravni šalju signali suprotnog karaktera. Sa druge strane, premijer ima tješnju saradnju sa drugim političkim subjektom na državnom nivou, koji ima svog predstavnika u Vladi. Može se i tako kalkulisati u politici, ko zna – možda i biti uspješan, ali po pravilu su najbolje jednostavne i lako razumljive postavke”, kazao je Perić.

Krivokapić je iz Demokratskog fronta, posebno tokom formiranja nove Vlade, optuživan za bliskost sa GP URA i njenim liderom vicepremijerom Dritanom Abazovićem. Aktivnosti u posljednja dva mjeseca, nakon raspisivanja lokalnih izbora u Nikšiću, ukazuju da je premijer pojačao saradnju sa Demokratama, sa kojima neki njegovi saradnici koaliraju u izbornoj trci.

Na listi “Mir je naša nacija – zaokruži slobodu” na drugom mjestu je Krivokapićeva savjetnica i predvodnica Građanskog pokreta “Ne damo Nikšić” Gordana Radović, dok je 23. mjesto zauzela šefica Biroa Vlade Andrijana Đordan. Na listi je i saradnik premijera i član ekspertskog tima Miloš Vulanović.

Krajem februara, u jeku kampanje za lokalne izbore, vladika MCP Joanikije primio je premijera i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića prilikom njihove posjete Eparhiji budimljansko-nikšićkoj.

Na pitanja kako komentarišu navode da se premijer ogradio od politike DF-a i priklonio Demokratama i smatraju li da je to u redu s obzirom na to da je na mjesto premijera došao sa liste koalicije Za budućnost Crne Gore, iz Demokrata su odgovorili da se premijer nije priklonio nijednoj partiji, već vrijednostima za koje se određeni subjekti zalažu.

“Premijer Krivokapić je bio nosilac liste ZBCG, a sada časno obavlja svoj posao, što znači da ni u jednom trenutku ne promoviše politiku ni Demokrata, niti bilo kog pojedinca u Demokratama. Utisak da to čini moguće da je posljedica činjenice da premijer ne promoviše ni politiku partija čiji je nosilac bio, ali i to je posljedica nerazumijevanja nastalog usljed dugog trajanja nepraktikovanja ustavnog ponašanja od strane prethodnih premijera i prethodnih vlada”, odgovoreno je iz Demokrata.

Oni navode da “treba razumjeti da je ustavno ponašanje u Crnoj Gori pravilo koje je počelo da se primjenjuje od 30. avgusta, a koje je godinama i decenijama unazad bilo incidenta pojava”.

“Iz te nenaviknutosti na poštovanje Ustava i zakona se i javljaju kriva tumačenja, poput toga da je premijer od nekog odstupio, a nekome se priklonio samo zato što poštuje svoju Ustavom jasno determinisanu ulogu”, objašnjavaju iz Demokrata za “Vijesti”.

Oni su dodali da Skupština i Vlada moraju biti partneri nezavisno od različitosti svojih struktura.

Krajem januara Krivokapić je kazao da bi bio član Demohrišćanske stranke, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je njegova savjetnica Gordana Radović na čelu političkog pokreta “Ne damo Nikšić”. On je tada istakao da ne vidi ništa sporno da nečiji savjetnik bude u partiji.

I na sponzorisanom tekstu Demokrata povodom predstojećih lokalnih izbora u Nikšiću, na glavnoj fotografiji su Krivokapić i Bečić.

Na pitanje da li premijerove aktivnosti mogu da štete Vladi ili Demokratama, Srđan Perić ističe da se radi o političkom ponašanju koji karakteriše konfuzija i protivruječne izjave i postupci. To u politici, objašnjava, teško da može pomoći.

Iz Vlade Crne Gore nijesu odgovorili na pitanja da li su tačni navodi da se premijer priklonio Demokratama i da li takvo vođenje politike može da našteti Vladi.

Nosilac liste Za budućnost Nikšića Marko Kovačević je za “Vijesti” kazao da se Krivokapić već ogradio od navoda da stoji iza bilo koje partije i koalicije koja učestvuje na izborima 14. marta u Nikšiću.

(Vijesti)

12 Comments
 1. Bijeli komentariše

  Nije se Krivokapic priklonio Demokratama. Najblizi je pokretu Ne Damo NK, koji ima 12 mjesta na koalicionoj listi Mir je Nasa Nacija- Ne damo Niksic.
  Da su Mendo, Manda i Milan, istisnki htjeli pomoci Krivokapicu i da su mogli svoju genijalnost kriti bar jos jedno pola godine kao sto su krili u Avgustu, danas bi Koalicijia ZBNK na celu sa Krivokpaicem ili nekim bliskim njemu sama imala 45% do 50%.
  Ovako sve ankete pokazuju da je ZBNK u nekoliko procenata razlike sa “mir je nasa nacija- NE Damo NK”

  5
  17
  1. Mistral komentariše

   To su ankete tipa “što je babi milo, to joj se 8 snilo…” Premijerova lista “Ne samo Nikšić” nije uspjela čak ni skupit potpise, i zato je napravljen savez sa podjednako nemuštim i troličnim Bečićem da ih uzme na listu.

   13
   3
  2. NikšićGolijaKiM komentariše

   Da ponovim, žao mi je Moma Koprivicu i što je častan, ostalo u” Demokratama” ne valja pi*ljiva boba i šteta što je u toj skupini. Što se tiče lažnog vjernika Krivokuće i njegove savjetnice i njihove novoosnovane partije , sve “bivši” DPS-ovci!!! Gospođa koja je navodno formirala partiju “Ne damo Nikšić” je dugogodićnja CKB-ovka koja je svo vrijeme glasala za DPS! Lažni vjernik Krivokuća takođe, DOBITNIK STANA od 150m2 prije par godina kad mu ga dodijeli vlada kao profesoru a znamo kako i ko je samo mogao dobiti stan od vlade… trebalo ga je prvo zaslužiti i dokazati vjernost DPS-u da bi dobio stan i takođe se morala čitava porodica uključiti u glasanje za DPS!!! Kao što je i sam lažni vjernik Krivokuća potvrdio “DA NIKAD NIJE GLASAO OPOZICIJU” u svom životu!!! Naravno posebno poštovanje taj lažni vjernik Krivokuća ima prema SATANI ĐUKAJU i zato ga je nazvao “UVAŽENI” onaj dan u skupštini kad je zvanično postao premijer!!! Šta je nejasno oko tog lažnog vjernika Krivokuće koji je drugi dan posle izbora izašao sa Dritkom i Bečićem da objelodane njihov sporazum gdje potvrđuju nezavisnost KiM , sankcije Rusiji… (Bečić, Dritko i Krvokuća) i šta je tu više nejasno oko toga ko to sve pljuje po DF-u?! Pogledajte tu stranu a pogledajte DF i ZBNK s druge strane… i KOME ĆE NIKŠIĆANI ONDA DA DAJU POVJERENJE?!!! Vjerovatno toj strani i tom lažnom vjerniku koji je čestitao prije neki dan šiptarima “praznik nezavisnosti”!!! Ko je to ođe lud tj. ko to nasođe pravi lude pored očuju!!! Pa naravno, nijesu dali DF-u i ZBCG da uđu u vladu jer ti hoštlaperi došpuštaju DPS-u i mafiji da i dan danas spaljuju dokumentaciju koja je mogla da potvrdi beskrajne krađe, pljačke, ubistva… po Crnij Gori i okruženju!!! Taj lažni vjernik Kivokuća je prevario i upokojenog Mitropolita oko svega izgleda a pogotovo oko KiM jer znamo šta je upokojeni Mitropolit mislio o KiM, o Rusiji, o NATO-u!!! Ta vaš ljudska od lažnog vjernika Krivokuće svaki dan je nešto slago i iznosi laži i ponaša se kao DON đukaj , nedodirljiv misli da je!!! Pa tek će da osjeti taj lažni vjernik Krivokuća da mu ne znači ništa što je na sebe navukao jagnjeću kožu da se ne bi vidjelo šta je unutar te kože!!! Sve je u Bibliji napisano i davno rečeno o svakome i svačemu!!!
   ŽIVIO DF!!! ŽIVIO SRPSKI ROD!!! UBICE, LUPEŽE, LAŽOVE, POLTRONE, NELJUDE i FUKARU u ZATVOR!!!
   #DFJESVEUPRAVU#
   Nikad više nikšićani ne dajite glas onima koji rade podmuklo i onima koji nikad nijesu stali uz pošten i častan narod ni na ulici, znamo ko je bio uz narod i ko je bio na ulicama dok su svi ostali ispijali dojč i smijali se sa terasa gradskih kafana… podmuklaćima nikad više glas!!!
   ZATO NIKŠIĆANI, VI KOJI SE OSJEĆATE SRBIMA tj. da STE ROD SRPSKI, SVI GLASAJTE ZA BZDUĆNOST NIKŠIĆA!!! ŽIVIO DF , ŽIVIO SRPSKI ROD!!!

   12
   1
   1. NikšićGolijaKiM komentariše

    Vi SRBI koji ste uz “časnog” Drikta i lažnog vjernika Krivokuću i fukaru DAKU… eno vam Dritko stigo u Prizren da pokaže čovjek kako misli o svojim albancima i objasni im kako naše fukare poput lažnog vjernika Krivokuće priznaju i potvrđuju “nezavisno” KiM!!! Zna Dritko kako se bori za svoj narod i ne daje vlast SRBIMA u CG, pametan je Dritko koji vas sve po*ra po glavi!!! Zna Dritko šta znači svoj narod i kako se boriti za njegove interese i za “nezavisno KiM”!!! Zna Dritko da čuva svoje dok se naši popi*aše po svojim precima na KiM prvo uz pomoć SATANE ĐUKAJA a onda uz “blagoslov” lažnog vjernika Krivokuće i prepodobnog Dake!!!! Zna Dritko šta to znači svoj narod i sve na lijep način završava , i još da nam samo završi i da se me ođe međusobno pokoljemo i onda mogu slobodno da preuzmu oni iz Tuzi svu CG jer i za to se spremaju jednog dana, ne brinite “građanisti naši”!!! Polako su se oni spremali tako i za KiM čekali da im pomognu NAŠI “PRIJATELJI”; Njemci, Talijani, Ameri, Britanci , Austrougari, Turci… RADUJTE SE BRAĆO “KOMITI” RADUJTE SE BUDUĆIM NAŠIM NESREĆAMA!!! ZNA DRITKO ŠTA RADI i kako se pomaže svom narodu!!!

  3. LipaLipa komentariše

   … Mistral, … jako sam blizak tvom razmisljanju, … front sa Krivokapicem kao nosiocem liste, …glatko bio vacina u NK, lako moguce na granici od 50% podrske, … jedino front imao cistu, situaciju, da ide na izbore, … sa uslovno prvim covjekom, … dps nije mogao, sa milom, jasno je zasto, ,,, ostali su “prihvatili” kopirali, njihovu odluku, … posebno kad je doslo do toga da Krivi ne predvodi, front, … siguran sam da ce ih to skupo kostati, … jedino sto dobijau, osvojeni mandati ce biti njihovi, autonomni,… mozda je to i razlog, bolje vrabac u ruci nego golub na grani, … naravno ima uticaja sa strane ali dosta sam o tome, … aj’ zdravo, …

 2. Žile komentariše

  Zajedno do pobjede u Nk. Ne nasijedajte na udbaške fore.

  8
  1
 3. Helm komentariše

  Dakin Narodni Pokret 🔴🔵⚪ je već na 10+% podrške. DF ima pad podrške nakon jučerašnje konferencije za medije NP. Demokrate nakon dobrog starta imaju kontinuirani pad podrške. DPS ima dodatan pad podrške nakon medijskog obraćanja Đukanovića.

  2
  10
 4. Kontra revolicija komentariše

  Eh kad je uvideo da je sam jadna nula on sad skakuce kod drugih po poene !.
  Odpad, sluzi samo DPSu za rasipanje srbskih glasova !.
  Pa Srbi ako na to nasedate, onda bolje niste ni zasluzili !.
  Srbi za Srbe !.

 5. Mihailo komentariše

  A što Cuce ne idu kod svojih Cuca i Cetinjana 200% Crnogoraca po glasove već obijaju srpska sela i prebrojavaju koliko ko ima krava i ovaca? Kameleoni su se baš našli, ni jedan nije Srbin, boje su im one milogorske crveno-žute uz Zdravkove performanse sa trobojkom da se vlasi ne dosjete, čirgilica im ne smeta ni malo, Kosovo ne bi priznali ali im ne smeta ako je i priznato, i srpskog ambasadora bi rađe što dalje iz njegovog rodnog Nikšića. Ona šema iz Vijesti se sve više obistinjuje, juče se razotkrio Daka, samo još da se sam javi taj u SPC u CG koji dijeli crkvu na srpsku i crnogorsku.

 6. padaj silo i nepravdo komentariše

  Nema tog Srbina u Crnoj gori da je cestit covjek ii da da glas tamo gdje je prevarant Krivokapic.Samo fukara moze glasati za stranu gdje se on nalazi.

  4
  2
 7. Živko komentariše

  Svi da se sastave ne mogu da imaju vise glasova od koalicije ZBNK.

  3
  1
 8. Hana komentariše

  Ne mogu vam nista, i da se udruze svi protiv vas (sto je vrlo vjerovatno), jaci ste od svih njih, samo naprijed, do pobjede apsolutnom vecinom! Za budućnost Nikšića!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.