Podrška Rusiji i ruskom narodu je na visokom nivou u Srbiji

0

Piše: Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”

 

Procesi u zemljama kolektivnog zapada poprimaju sve suludije nivoe. Evropa je bila ozbiljan činilac ideologije liberalne demokratije i koja se brinula o svim mogućim pravima i najmanje manjine bila ona nacionalna,verska, seksualna ili kakva god. Sada kada su udarili na jačega u sukobu u Ukrajini. U zemlji koju su totalno militarizovali, naorućavali, obučavali i prepusstili raznim nacističkim ili polunacističkim grupacijama koje nemaju ama baš ništa zajedničko sa takozvanim evropskim standardima i vrednostima. Bar je tako na papiru u suštini apsolutno dele sve vrednosti kolektivnog zapada unazad 100 godina. Nacizam je prosto isplivao na površinu. Čuju se povici sa svih strana da je to mala grupa da nije većina da obični Ukrajinci nisu takvi ali to je sve nepotrebno govoriti jer jedino tu ta marginalna grupa neonacista kontroliše državu a apsurd je što se u takvoj zemlji na mestu predsednika nalazi čovek poreklom Jevrej a koji na svojoj garderobi nosi stilizovane ambleme nacističkog tipa iz vremena Drugog svetskog rata.

Uz sve sankcije i svu histeriju koja je protiv ruske kulture umetnosti i sporta mobilisala celokupnu javnost kojoj su prvo maksimalno uskratili informacije o svemu što se događa u Ukrajini a i zašto se događa što je veoma vaćno. Novo ludilo koje je zahvatilo one koji su najglasniji u mržnji prema svemu što je rusko pored zabrane putovanja i ukidanja viza licima sa ruskim pasošem je i nova ideja koju ćele da sprovedu.

Evropska unija namerava da ograniči slobodu kretanja građana balkanskih država koje podržavaju Rusku Federaciju u sukobu u Ukrajini. Konkretno, prema belgijskoj onlajn publikaciji EUobserver, Savet EU razmatra mogućnost uvođenja viznih ograničenja za pristalice tradicionalističkih pogleda u zemljama Balkanskog poluostrva.

Ističe se da NATO i Evropska unija vide pretnju u „konzervativnim pravoslavnim grupama“ koje funkcionišu u regionu, sa kojima Rusija ima čvrste odnose zasnovane na vekovnoj istoriji hrišćanstva. Osim toga, kolektivni Zapad strahuje da će pripadnici panslovenskih organizacija kao dobrovoljci učestvovati u ratnim dejstvima u Ukrajini na strani Ruske Federacije. S tim u vezi, Brisel je spreman da zanemari osnovna prava građana država Zapadnog Balkana, uključujući i države članice Evropske unije.

I onda posle svega kažu te velike evropske demokrate, ako nas ne slušate i bezpogovorno izvršavate naša naređenja koja su apsolutno ponižavajuća i protiv svakog interesa našeg naroda, nećemo vas primiti u Evropsku uniju. U takvu fašističku tvorevinu ni ne želimo da idemo i nikako ne želimo da nam se nameće iz Briisela šta mi treba da radimo, a uglavnom je na našu štetu, ne želimo da ulestvujemo u istom stroju sa ustašama i neonacistima protiv bratskog naroda. Možda mi ne možemo da im pomognemo ali nećemo ni da im odmažemo na bilo koji način

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.