Podgorička policija rasvijetlila četiri podmetanja požara, dvije osobe lišene slobode

Podgorička policija rasvijetlila četiri podmetanja požara, dvije osobe lišene slobode

Sprovodeći proaktivne istražne aktivnosti u cilju rasvjetljavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija izvršenih u prethodnom periodu na teritoriji Opštine Podgorica službenici Centra bezbjednosti Podgorica obezbijedili su materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da su B.S. (48), D.A. (41) i I.G. (23) izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Ova lica su, kako se sumnja, od 19. decembra 2019. godine do 16. januara 2020. godine izazivala požare na više lokacija u Podgorici, kojom prilikom je u potpunosti uništeno ili izgorelo pet motornih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta.

Požar su, kako se sumnja, podmetnuli u decembru 2019. godine kada su na auto placu u potpunosti uništena dva vozila.

Zatim, ovaj auto plac takođe je bio meta podmetanja požara u avgustu 2019. godine a izvršilac je lišen slobode i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Sumnja se da su požar podmetnuli i 12. januara 2020. godine na dva vozila jednog privatnog preduzeća od kojih je jedno u potpunosti uništeno a na drugom je nastupila veća materijalna šteta, te i 16. januara 2020. godine kada je u potpunosti uništeno i vozilo u privatnom vlasništvu.

Nakon kriminalističke obrade B.S. i D.A. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Ovom krivičnom prijavom obuhvaćen je i I.G. koji se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

Policija je juče izvršila prestres stana i drugih prostorija koje koristi B.S. u Podgorici kada je pronašla i oduzela 193 komada municije. Protiv njega je nadležnom državnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *