Podaci MONSTATA: Najviše se odlazi iz Zete i Bijelog Polja, u 17 opština negativan prirodni priraštaj

0

Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT stanovništvo Ctne Gore najviše napušta Zetu, Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja. Od 25 crnogorskih opština prirodni priraštaj je negativan u čak 17. U prva tri mjeseca u Crnoj Gori rođena su 864 dječaka i 856 djevojčica. To se navodi u MONSTAT-ovom Mjesečnom statistističkom pregledu.

 

U prva četiri mjeseca ove godine najviše građana napustilo je Zetu (-58), Bijelo Polje (-36), Nikšić (-34) i Pljevlja (-34). Najviše doseljenih je u Podgorici (+223), Danilovgradu (+38), Baru (+23).

Zanimljivo je da stanovništvo napušta Zetu iako su prosječne zarade u toj opštini među najvećim u državi, za april je iznosila 888 eura.

Od početka januara do kraja aprila u Crnoj Gori je rođeno 1720 beba, od čega dječaka 864, a djevojčica 856.

U posmatranom periodu broj umrlih je iznosio 1827, od čega 938 muškaraca i 889 žena. Prema tim podacima prirodni priraštaj je negativan i na kraju aprila je iznosio -42.

Opštine u kojime je zabilježen negativan prirodni priraštaj su: Andrijevica, Bar, Berane, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Harceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Pljevlja, Plužine, Šavnik, Ulcinj, Žabljak.

U prva četiri mjeseca u Crnoj Gori sklopljen je 461 brak, evidentirano je 165 razvedenih.

Podaci MONSTAT-a pokazuju da u tom periodu razvoda nije bilo u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Gusinju, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Petnjici Plavu, Plužinama, Šavniku, Tivtu, Tuzima, Ulcinju, Zeti i Žabljaku.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.