Počeo „FunFest Cetinje” festival komedije i zabave: Spremaju se nezaboravni trenuci smijeha I radosti

0

„FunFest Cetinje” festival komedije i zabave svečano je otvoren sinoć na Ljetnjoj pozornici na Cetinju. U pitanju je prvi žanrovskog festival u Crnoj Gori koji je otvoren monodramom  “ Zoran Radmilović” u izvođenju Ivana Tomaševića.

Kulturnu istoriju Cetinja želimo pretočiti u novu tradiciju koja će valorizovati i slaviti humor kao dio nematerijalnog kulturnog nasljeđa Cetinja, poručila je otvarajući Festival direktorica Centra za kulturu, Jelena Milošević.

Upravo u tom duhu jedan od ciljeva Centra za kulturu jeste da kroz „FunFesta“ smjesti Ljetnju pozornicu u ovaj kontekst akcentujući humor prvenstveno kao ljudsku potrebu, a zatim i kao važan dio kulturnog identiteta Cetinja – kazala je Milošević.

Direktorica Centra kazala je da ta ustanova promoviše kulturno naslijeđe i raznolikost umjetničkih izraza, uz istovremeno očuvanje tradicije kroz savremeni izraz.

Centar za kulturu Prijestonice Cetinje usmjeren je na promociju i podršku kulturnom stvaralaštvu kroz raznolike programe, produkciju umjetničkih djela, organizaciju manifestacija i saradnju s drugim kulturnim organizacijama, jasno je da su i ciljevi festivala usklađeni s našom misijom – zaključila je Milošević.

Muzički ugođaj priredio je „Trio Andio“ koji čine studentkinje Muzičke akademije sa Cetinja, pijanistkinja Una Ivanković i violinistkinje Ema Vuković i Amila Ašimović.

U pratećem dijelu programa mališani su imali priliku da uživaju u lutkarskom šou Tomasa Herforta i fuziji savremenih zvukova na improvizovanim instrumentima Senjora Markusena.

Festival se nastavlja u večeras, predstavom  Gradskog pozorišta “Čuvari tvog poštenja” na Ljetnjoj pozornici od dvadeset časova i trideset minuta.

U četvrtak 13.juna u 19h  ispred galerije Centra za kulturu Prijestonice Cetinje  za naše najmlađe I njihove roditelje nastupiće Lorenzo Gainmario, Galiro hodajući zabavljač sa svojim interaktivnim muzičkim programom.

“FunFest Cetinje” ima za cilj da postane sinonim za kvalitetnu komediju I zabavu u zemlji I region koji će prerasti u tradicionalni godišnji događaj na kome će se okupljati ljubitelji pozorišta I komedeije.

Pozivamo sve ljubitelje komedije da nam se pridruže na Cetinju od 11. Do 23. Juna I uživaju u prvom izdanju “FunFest Cetinje”.

Spremaju se nezaboravni trenuci smijeha I radosti u srcu Crne Go

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.