Mladen Mikijelj

Počelo postavljanje parking garaža za bicikla u Podgorici

0

Glavni grad Podgorica je u prethodnom periodu donirao tri parking garaže za bicikla za potrebe studenata koji žive u studentskim domovima.

„Shodno zahtjevima građana, prepoznali smo potrebu za postavljanjem ovakvih garaža u blizini stambenih objekata, pa je Sekretarijat za saobraćaj iskoristio budžetom predviđena sredstva za tu namjenu, raspisao tender i nakon sprovedene procedure, izgrađeno je devet parking garaža za bicikla“, saopštili su iz Glavnog grada.

Prva takva garaža postavljena je za potrebe zaposlenih Sekretarijata za saobraćaj, ali i stanara zgrade u Ulici Oktobarske revolucije broj 98.

„Kako Komunalna policija Glavnog grada posjeduje bicikla kojima komunalni policajci vrše nadzor u ljetnjem periodu, druga lokacija za postavljanje je predviđena ispred ove službe“, naveli su iz Glavnog grada.

Takođe, kako su dodali, shodno interesovanju sedam parking garaža će dobiti i stambene jedinice koje su se obratile Sekretarijatu u 2024. godini, a riječ je o sljedećim lokacijama:

1. Ulica IV jula, Ulaz S12,

2. Bulevar vojvode Stanka Radonjića br.45,

3. Ulica Radosava Burića bb, Ljubović – zgrada Entext,

4. Ulica Vitnija Vorena br 2,

5. Ulica Ivana Vujoševića br. 30,

6. Ulica Đoka Miraševića br. 60, i

7. Ulica Radosava Burića br. 292,

„Imajući u vidu da je riječ o pilot projektu, a kako Sekretarijat za saobraćaj podržava biciklizam kao vid alternativnog prevoza, nadamo se da ćemo i u narednom periodu sprovesti sličan projekat, kroz subvencije ili javni poziv, kako bismo stambenim jedinicama, tamo gdje postoje tehnički uslovi za postavljanje, omogućili da na siguran način mogu parkirati svoje biciklo“, zaključili su iz Glavnog grada.

Garaža je kapaciteta za 10 bicikala, a ukupna vrijednost pilot projekta iznosi 32.490,32 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.