Počeli radovi na adaptaciji MZ ,,Gorica“

0

,,Unapređenje prostornih kapaciteta mjesnih zajednica jedan je od preduslova za njihov efikasan rad i namjera nam je da, uz suštinske promjene, posle više decenija povrate ključnu ulogu u rješavanju lokalnih problema. Mjesne zajednice predstavljanju važan segment lokalne samouprave i moraju biti servisno orjentisane prema građanima, a ne prema političkim partijama i pojedincima”, kazala je prof. dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice.

,,Prostorije mnogih mjesnih zajednica su u veoma lošem stanju i upravo zbog toga smo postavili listu prioriteta po kojoj radimo. Samo tokom četiri mjeseca prošle godine adaptirali smo prostorije šest mjesnih zajednica, osposobili ih za rad i učinili značajno vidljivijim putem online platformi. Obnavljamo računarsku opremu, saniramo krovne konstrukcije, a što je još važnije privodimo ih namjeni što tokom prethodnih decenija nije bio slučaj”, kazala je Slađana Anđušić, sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom u čijoj nadležnosti je funkcionisanje mjesnih zajednica.

Radovi na adaptaciji MZ “Gorica” obuhvataju elektro, građevinske i zanatske radove i prema prvim proračunima koštaće oko 15 hiljada eura. Na objektu će se izvršiti krovo-pokrivački i limarski radovi, adaptacija kancelarija, kao i sale za sastanke i zajedničkih prostorija.

Podsjećamo, samo tokom prošle godine u adaptaciju prostorija mjesnih zajednica uloženo je preko 100 hiljada eura, a novom odlukom biće otklonjeni svi nedostaci kroz prevazilaženje zastarjelih procedura i građani će na efikasniji način moći da učestvuju u donošenju odluka koje su od značaja za unapređenje uslova života u Podgorici.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.