Počeli pregovori, nastavak danas: Nije bilo razgovora o podjeli vlasti niti o funkcijama

1

Pregovori o formiranju nove vlasti predstavnika tri koalicije počeli su sinoć, ali nije otvarana priča o čitavom paketu sporazuma, koji bi značio podjelu vlasti, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora.

Načelni stav je da na osnovu izbornog rezultata premijersko mjesto treba da pripadne koaliciji “Za budućnost Crne Gore”.

Iako je juče bilo spekulacija o konkretnim imenima, takav dogovor nije postignut niti se ulazilo u te detalje.

U pregovaračkom timu koalicije “Za budućnost Crne Gore” su nosilac liste Zdravko Krivokapić, funkcioneri Demokratskog fronta Predrag Bulatović, Slaven Radunović i Branko Radulović, Dragan Ivanović funkcioner Socijalističke narodne partije i profesor Vladimir Božović iz Matice srpske.

Koaliciju “Crno na bijelo” predstavljali su funkcioneri GP URA Dritan Abazović, Zoran Mikić, Filip Adžić, a koaliciju “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i Boris Bogdanović (Demokrate) i Miodrag Lekić (Demos).

Jedan od izvora ispričao je da je razgovor, koji je trajao oko četiri sata, bio načelan i uvodan. Da se razgovaralo o tome kakve su obaveze i odgovornosti pred novom vlašću, na koji način je najbolje doći do rješenja, o dinamici rada, te programu buduće vlade čiji su temelji sadržani u sporazumu koji su lideri tri koalicije ranije potpisali.

Njime se, kako je ranije objavljeno, istrajava na dosadašnjoj politici evropskih integracija i članstva u NATO-u, kontinuitetu regionalne politike i državnim simbolima.

1 Comment
 1. Vasò komentariše

  Na sliku dritan se drzi za qrac!,
  Jel’ poručuje gradanima NEZAVISNE DRZAVE CG,
  ili
  Partnerima,
  Bit će partnerima jer nema riječi o drzavnim simbolima, kosovu, nato, eu
  😂😂😂😂😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.