Pobjeda naroda i budućnosti u Nikšiću

4

Svi govore o budućnosti u Nikšiću. Kao da su svi, vidljivo ili prećutno, već ušli u Koaliciju za budućnost. Čak i oni prošli. Ovi iz DPS-a, koji su do juče bili na vlasti, neće ni oni prošlost, onu u kojoj su odlučivali. Došlo je vrijeme za promjene i u Nikšiću. Tu posebno. I to svi znaju. Jedina razlika postoji u tome što ovi poraženi u avgustu pokušavaju da promijene sebe glumeći novo, sa učenicima starih, koji služe samo za očuvanje Milove samovlade. To je percepcija budućnosti u očima Milovog DPS-a.

Sve će ostati isto kao što je bilo, sa njim na čelu, ali ćemo to sada zvati budućnošću, iako će to biti nastavak prošlosti. Ta „mimikrična budućnost“ poput laži odjevene u kostimu istine, teško može koga više zavesti, jer nema odgovora na obična pitanja, poput ovog „A zašto budućnost kasni, zašto je već ne živimo? Da li zbog toga što je sadašnja većina bila na vlasti ili zbog Vas? Zašto smo još uvek u vašoj prošlosti zbog tridesetogodišnje vladavine DPS autokratskog režima, ili zbog ovih koji su došli na talasu budućnosti prije samo nekoliko mjeseci? U ovom programu DPS-a, kao da se provlači jedna pokajnička misao ispunjena osjećajem sopstvene slabosti i nedostatka ljudske hrabrosti da saopšti istinu i javno kaže Nikšiću „Mi smo upravljali i Crnom Gorom i Nikšićem. Mi, svih ovih trideset i više godina, i ako ste ostali bez posla, Mi smo krivi, ako ne možete zaposliti kćerku ili sina. Mi smo opet krivi, ako živite siromašno i bijedno, Mi smo krivi, ako ne možete platiti račun za struju. Mi smo krivi, ako nemate stan niti ga možete očekivati mi smo jedini krivci“.

To bi bilo ulaganje u vrlinu budućeg DPS-a koji će se možda pojaviti nakon konačnog poraza ovog Milovog i ovde u Nikšiću. Dakle, zašto bi iko zdravog razuma glasao za one koji su im upropastili živote, oduzeli nadu i radosti življenja, jurišali na njihovu vjeru i svetinje i uskraćivali njihov jezik i ćirilično pismo. Zašto, ako ne zbog prisile ili straha. A sa strahom se ne može pobjediti istina. Strah je upravo osjećaj stida zbog potrošene budućnosti kojom je Milov DPS višedecenijski upravljao. I zato jedina prava budućnost je budućnost promjena i demokratije. To je budućnost slobodnog izbora i pobjede narodne volje.

Sve koalicije koje učestvuju na izborima u Nikšiću u vezi sa tim mogli bi podeliti na tri grupe. Prva koalicija je za crnogorsku prošlost, na čelu sa DPS-om i komitama, druga je politički savez oko vlasti i sadašnjosti, a treća koalicija je koalicija za budućnost i pobjedu naroda. Možda se to može i drugačije nazvati, ali ne i zaustaviti pobjeda budućnosti i volje ogromne većine ljudi za boljim, mirnijim i slobodnijim životom.

Izvor: Nacionalist.rs

4 Comments
 1. MIKI komentariše

  SRPSKI NIKSIC POBJEDJUJE.

 2. Nevena komentariše

  Idemo do pobjede i oslobođenja Nikšića!

 3. Lorena komentariše

  Za bolju buducnost i bolje sjutra glasajte Niksicani za broj 4!

 4. Milica komentariše

  Niksicani odlucujete o vasoj buducnosti i buducnosti cijele Cg, od vas sve krece…svi za br. 4!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.