Pljevljaci poručili: Vlada i čelnici MUP-a da dođu u Pljevlja ili nastavljamo borbu za slobodu!

0

Građani Pljevalja ponovo su se danas okupili ispred Centra bezbjednosti u toj opštini, u znak protesta protiv imenovanja Harisa Đurđevića za novog načelnika policije. Oni su kazali da obustavljaju na nekoliko dana protest, do dolaska čelnika Vlade i MUP- u Pljevlja, a ukoliko se to ne dogodi – borba za slobodu se nastavlja.

„Braćo i sestre, poštovani sugrađani, okupila nas je zajednička ideja da ne dozvolimo da se tekovine 30. Avgusta i mukom stečene slobode na pravdi Boga i pod plaštom demokratskih promjena predaju opet u ruke lopovskog režima DPS koji je ponizio i opljačkao ovu državu“, saopšteno je sa današnjeg protesta.

Kako su kazali, „nije naš cilj i ne smetaju nam časni ljudi i pripadnici drugih naroda i vjera u našem gradu, pa ni na rukovodećim pozicijama u policiji. Ali nam smeta, i sa tim se nikad nećemo pomiriti, da nam se poturaju vojnici DPS kao navodni nosioci promjena, a crnogorska javnost obmanjuje pričom kako je opet riječ o srpskom nacionalizmu koji prijeti čitavoj državi.“

„Osuđujemo sve nacionalističke ispade i ograđujemo se od istih, a kao dokaz naše iskrenosti saopštavamo naš stav da vjerujemo u časne namjere potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sekulovića i direktora Policije Brđanina. Žestoko su obmanuti i mi ih pozivamo da dođu u Pljevlja da im pokažemo i dokažemo da nije riječ ni o kakvim nacionalističkim orgijama i šovinizmu, ali da nije riječ ni o promjenama, već o podmetanju kukavičjih jaja DPS-a“, kazali su na današnjem skupu.

Prema njihovim riječima, Haris Đurđević uvijek je i na svakom mjestu bio prvo politički aktivista i vojnik DPS-a pa tek onda policajac.

„Mnogi od nas osjetili su to i na svojoj koži, pa i tokom prošlogodišnjih litija. Nedostojan je ne samo funkcije na koju je imenovan nego ne zaslužuje ni djelić pažnje koju je dobio prethodnih dana“, poručili su.

Kako dodaju, u pljevaljskoj policiji i u Pljevljima ima mnogo sposobnih, časnih i visokoprofesionalnih ljudi, i Bošnjaka i Srba, koji sa uspjehom mogu obavljati ovu tešku dužnost.

„Ne pretendujemo da biramo i postavljamo policijske čelnike, ali svoju privrženost i borbu za ideale slobode i demokratije u Crnoj Gori nećemo nikada izdati niti prepustiti presvučenim bojovnicima propalog režima, koji su u trku promijenili partijske boje. Braćo i sestre, čestiti narode, još jednom saopštavamo: pozivamo čelnike Vlade i Policije da dođu u Pljevlja, da se pogledamo u oči i da im pokažemo da ih podržavamo kao što i oni podržavaju nas. Obavještavamo vas da kao znak dobre volje i razumijevanja obustavljamo na nekoliko dana naš protest, do dolaska čelnika Vlade i Policije u Pljevlja, za šta imamo obećanje da će se uskoro dogoditi. U protivnom, borba za slobodu se nastavlja. Živjeli“, poručili su građani sa današnjeg skupa u Pljevaljima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.