Plate tužioca do 2.600 eura: Koliko rade mnogo primaju

0

Crnogorski tužioci imaju tri puta manje plate od švajcarskih, a čak 24 puta veće od jermenskih. To je pokazao izvještaj o tužilačkim platama objavljen na sajtu Tužilaštva.
Devet državnih tužioca u VDT-u- Ivica Stanković, Veselin Vučković, Dražen Burić, Miodrag Latković, Sonja Bošković, Radmila Ćuković, Petar Kapuci, Đurđina Nina Ivanović i Miljana Radović mjesečno primaju preko 22 hiljade eura.
Tako je najveća tužilačka zarada, bez naknade, u avgustu u Crnoj Gori iznosila 2.616 eura, a primio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. On je, međutim, uz to imao i 900 eura naknade za članstvo u Tužilačkom savjetu, pa je u avgustu primio 3.517 eura.
Osam njegovim kolega primaju i do 500 eura manje.
Najmanje, prema obračunu za avgust, imao je Dražen Burić koji je primio 2.186 eura. On, međutim, kao član Tužilačkog savjeta zaradi dodatnih 600 eura, tako da su njegova ukupna mjesečna primanja ipak bolja od kolega u VDT-u.
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić zarađuje 2.309 eura. Više od njega zarađuje Mira Samardžić, koja je u oktobru primila 2.390 eura.
Osnovni državni tužioci širom Crne Gore primaju od 700 do 1.700 eura mjesečno, zavisno od pozicije u tužilačkoj organizaciji, ranga, godina staža, proizilazi iz izvještaja o platama u prethodna tri mjeseca.
Tužilačka organizacija u Crnoj Gori raspolaže sa 29 službenih vozila. Najstariji automobil u voznom parku zužilačke organizacije je “reno talija“ star 16 godina koji koristi Više državno tužilaštvo u Podgorici, a najmlađi “audi A6“, koji je na raspolaganju Vrhovnom državnom tužilaštvu.
Vrhovno državno tužilaštvo koristi sedam vozila, među njima je i jedan terenac “nisan patfajnder“.
Mimo toga, osnovna tužilaštva koriste jedan automobil, izuzev Podgorice i Nikšića, koja imaju po dva na raspolaganju.
Viša tužilaštva u Podgorici i Bijelom Polju takođe imaju po dva vozila na raspolaganju.
Najčešći automobili su “mercedes“ A160 i 150 stari između osam i 10 godina.
Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu koristi “ladu nivu“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.