Pižurica: Odlukom o ograničavanju marži, Vlada Crne Gore ne samo što zaustavlja rast već će doći i do snižavanja cijena na preko 500 artikala

0

Odlukom o ograničavanju marži, Vlada Crne Gore ne samo što zaustavlja rast već će doći i do snižavanja cijena na preko 500 artikala. Inflacija je uvozna i globalnog karaktera, ali ćemo imati smanjeni inflatorni pristisak na građane kroz niže cijene osnovnih proizvoda i bolji životni standard”, kazao Miloš Pižurica, poslanik Pokreta Evropa sad.

Ističe da je veoma je važno da se vodilo računa o našim proizvodjačima, koji su uključeni, tako da će kupac biti usmjeren na domaći proizvod koji postaje konkurentniji i dodatno promovisan.

“Rezultate isporučujemo u kontinuitetu, onako kako smo i obećali i svima je jasno zašto nismo nastavili akciju sa 150 artikala koja je funkcionisala na dobrovoljnoj osnovi (“Stop inflaciji”).
Kod građana Crne Gore ni ovog puta neće proći jeftine političke floskule i pokušaj da se ospori ekonomski opravdana i utemeljena Odluka. Nema ni jednog znaka jednakosti niti se mogu uporediti ove mjere 44. Vlade sa “akcijom” minimalno korigovanih cijena za određene proizvode, dok su sve ostale cijene bile uvećane za 30 do 40 odsto”, kaže Pižurica.

Poručuje da njihove aktivnosti podržala je Privredna komora i rezultat su dogovora sa privrednicima, što još jednom potvrđuje transparentnost u radu i otvorenost za dogovor sa svim privrednim činiocima.

“Zato rezultati ne izostaju!”, poručuje Pižurica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.