Pitanje je da li je uopšte putovao: Ivanoviću dnevnice plaćane iz stavke za subvencije

0

Novac za putovanja za sedam država i jedno nepoznato mjesto u istom danu koji je isplaćen bivšem ministaru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petaru Ivanoviću isplaćen je sa budžetske stavke subvencije, sa koje se uplaćuje novac poljoprivrednicima, i svi putni nalozi za svaku od tih destinacija su sa istim datumom – 23. septembar 2013. godine.

Osim Ivanoviću, sa ove budžetske stavke je i drugim zaposlenima u ministarstvu isplaćivan novac za službena putovanja.

To pokazuju podaci sa analitičke kartice ovog resora Vlade, u koju “Vijesti” imaju uvid.

Istog dana kada je registrovano da je Ivanović “putovao” na više destinacija – on je bio u Podgorici, gdje je govorio na svečanom otvaranju jednog od projekata koje je sprovodilo Ministarstvo.

On je sada poslanik najveće partije opozicije – DPS i savjetnik predsjednika države Crne Gore.

Prema zvaničnim podacima sa sajta Ministasrtva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ivanović je svečano otvorio tvining projekat “Jačanje programa ruralnog razvoja u okviru IPARD-a u Crnoj Gori”.

Putešestvije

Prema podacima sa analitičke kartice, Ivanović nije samo 23. septembra 2013. putovao na više destinacija, već je te godine 28. februara registrovano da je bio u Belgiji i Rusiji, 3. aprila u Abu Dabiju, Španiji i Srbiji i 22. aprila u Azerbejdžanu, Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Podaci pokazuju da 28. februara ide u Belgiju i podiže dnevnicu od 882 eura, a istog datuma i za Rusiju i dobija 570 eura, 3. aprila za Abu Dabi uzima 618 evra, istog dana i za Španiju, što košta 2.101 evro budžet, i za Srbiju gdje za put se isplaćuje 29,3 evra. Zatim 22. aprila realizuje putovanja za Azerbejdžan gdje uzima 341 evro, zatim za Hrvatsku 100 evra i za Veliku Britaniju 865 evra.

Aktuelni ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Aleksandar Stijović je, gostujući u četvrtak u emisiji “Načisto” na televiziji “Vijesti”, saopštio da je Ivanović u istom danu obišao sedam država i jednu nepoznatu lokaciju i uzeo dnevnice u iznosu od 5.500 evra.

On je kazao da je 23. septembra 2013. godine išao u Novi Sad, Francusku, nepoznatu lokaciju, Ukrajinu, Hrvatsku, Veliku Britaniju, Španiju i Njemačku.

“Za Novi Sad uzima dnevnicu 398 eura, za Francusku 2.066 evra, za nepoznatu lokaciju 144 eura, za Ukrajinu 134 evra, za Veliku Britaniju 1.274 evra, za Španiju 930 evra i Njemačku 578 evra”, rekao je Stijović.

Prema podacima sa analitičke kartice u 2013. godini, osim putovanja u jednom danu, Ivanović je imao i druga putovanja gdje uzima novac sa budžetske stavke “subvencije” i to za put Briselu 2. septembra je uzeo dnevnicu od 276,8 evra, 1. oktobra je bio u Kini što je koštalo 1.667 evra, 27. novembra putuje u Brisel i isplaćuje se 1.952 evra, 1. februara za dnevnicu u Njemačku uzima 489,15 evra, pa 6. februara opet za put u Njemačku uzima 199 evra, a 19. aprila u Mađarsku za koju dobija dnevnicu od 130 evra.

Postoji zakonski osnov za dnevnice za službena putovanja, ali je pitanje da li su sva ova putovanja stvarno realizovana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.